lumini de poveste
Blog

Lustre led – 5 sfaturi utile pentru a alege lustra perfectă

Este dificil să faci alegerea ideală din miile de oferte de lustre led de pe piață, mai ales atunci când nu știi care sunt cele mai importante caracteristici pe care o lustra led ar trebui să le ofere sau dacă nu știi la ce ar trebui să te uiți cu atenție în căutările tale. Sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont pentru a face alegerea potrivită.

Da, atunci când alegi corpuri de iluminat pentru casa ta, lustra led ar trebui să fie pe lista ta de opțiuni, mai ales dacă locuiești într-un apartament. Și nu doar pentru eficacitatea consumului de energie electrică pe care lustra led îl oferă, deși este un parametru important ce trebuie luat în considerare, ci și pentru calitatea iluminării, designul inovator și confortul personal în utilizarea acesteia. Nu este ușor să alegi corpuri de iluminat, poate fi o muncă istovitoare uneori, așa că am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să faci, de fiecare dată, alegerea cea mai bună.

1. Tipul de lumină și intensitatea pe care lustra led îl oferă

Indiferent care este spațiul pentru care cauți lustre led, fie iluminat rezidențial, iluminat spațiu comercial sau iluminat birouri, tipul de lumină este poate cel mai important factor ce trebuie luat în considerare. Tipul de lustra led ales poate face spațiul să arate mai luminos, mai primitor.

Ce trebuie să ofere o lustra led: lumină caldă, lumină rece, lumină naturală și intensitate reglabilă. Astfel, indiferent de momentul zilei sau de condițiile meteo de afară (o zi înnorată, ploioasă), indiferent de activitatea de la interior, fie că vrei să fotografiezi sau doar să te bucuri de o seară plăcută cu partenerul, vei avea de fiecare dată lumina potrivită. La fel și intensitatea. Și, poate partea cea mai plăcută este faptul că poți regla toate acestea din confortul canapelei, cu ajutorul telecomenzii, fără să fie necesar să te deplasezi la întrerupător.

Lustra led îți poate oferi intimitatea necesară pentru o cină romantică la fel de ușor cum îți poate oferi suficientă lumină pentru a căuta cercelul rătăcit pe undeva pe covor. Și toate acestea doar cu o simplă atingere de buton. Cât de simplu și confortabil, nu?

Este important, atunci când ești în căutare de lustre led, să ții cont de sfaturile specialiștilor pentru a face alegerea cea mai bună pentru spațiul în care ai nevoie de corpuri de iluminat. Iar primul sfat al specialiștilor în iluminat este să ții cont de tipul de lumină și intensitatea pe care lustra led îl oferă!

2. Dimensiunea încăperii versus dimensiunea potrivită pentru lustre led

Mărimea contează! O spun specialiștii noștri și o spun specialiștii de pretutindeni.

Vrei să faci o alegere inspirată? Alege corect dimensiunea pe care lustra led o are versus încăperea pentru care ai nevoie de corpuri de iluminat.

Poate părea simplu însă lucrurile nu sunt mereu ceea ce par. O încăpere foarte mare va avea nevoie de o lustra pe măsură. Poți opta pentru o lustra led cu 8 rings pentru a te asigura că tot spațiul este luminat suficient. În schimb, dacă încăperea este mică, o lustra led de dimensiuni mai mici va fi suficientă pentru a asigura suficientă lumină pentru întreaga cameră, fără însă a face rabat la toate celelalte caracteristici necesare, extrem de importante pentru confortul utilizatorului.

Și pentru că vorbim despre dimensiuni, un alt aspect important de care trebuie să ții cont atunci când alegi lustra led perfectă, este înălțimea tavanului. Un tavan foarte înalt are nevoie de alt tip de iluminat față de un tavan foarte jos. Lustra led trebuie să poată fi montată astfel încât efectul final să fie cel pe care îl dorești pentru încăperea respectivă. dacă vrei ca lumina să fie focalizată mai bine spre centrul camerei, iar tavanul este unul înalt, o lustra led cu tije sau un candelabru poate fi o alegere inspirată.

Tipul de suspendare și dimensiunea pe care lustra led o are dictează înălțimea de instalare. O încăpere înaltă cu plafonul, de asemenea, foarte înalt, va avea nevoie de o lustra led de dimensiuni mari care să fie suspendată la o înălțime minimă de doi metri.

Trebuie să ții cont, atunci când achiziționezi lustre led, de dimensiunea lustrei pe verticală pe care vânzătorul o furnizează, de reglajul pe verticală al sistemului de fixare, indiferent că vorbim de tije, sistem telescopic, lanț sau orice altceva, și de înălțimea și dimensiunea camerei în care dorești să o montezi!

Am discutat subiectul pe larg in articolul Candelabru. Ce marime ar trebui sa aleg?

3. Locul de achiziție și prețul pe care vânzătorul îl oferă pentru lustre led

Deși poate părea o treabă simplă, când vei începe să cauți lustre led vei vedea că treaba nu este deloc ușoară, ba dimpotrivă. Nu toți vânzătorii sunt la fel cum nu toate lustrele led sunt la fel deși la prima vedere așa par!

În primul rând, foarte important este să achiziționezi lustre led de la distribuitori autorizați și de încredere. Altfel, te poți trezi în scurt timp după achiziție că, deși frumoasă și ca în poze, lustra led nu funcționează în parametri pe care furnizorul i-a descris atunci când ai cumpărat-o. Sau, chiar mai rău, lustra led poate înceta să mai funcționeze în mod neașteptat și nu vei avea cum să o repari. De ce se întâmplă asta? Pentru că nu toți vânzătorii se gândesc la calitatea produselor comercializate și aduc pe piață produse contrafăcute, din materiale de calitate redusă, fiabilitate mică și fără a ține cont de consumatorul final – TU!

Este important să faci achiziții din surse de încredere, de la vânzători autorizați, să verifici dacă au recenzii pozitive de la alți clienți și să întrebi despre garanția lustrelor led, atunci când nu găsești informații suficiente pe site.

Prețul este un alt indicator important! Un preț dubios de mic pentru o lustră led care pe multe alte site-uri apare cu un preț semnificativ mai mare ar trebui să ridice un semn de întrebare. Asta nu înseamnă că un produs aflat la promoție nu trebuie achiziționat. Sunt două lucruri complet diferite. Este chiar indicat să urmărești ce promoții sunt disponibile pe site-urile de încredere și să încerci să achiziționezi corpuri de iluminat atunci când acestea au un preț redus. Nu vei putea face asta mereu însă, dacă plănuiești bine achiziția, poți economisi sume semnificative.

Sfaturile noastre: urmărește cu atenție site-urile de profil, caută cea mai bună ofertă, ai grijă ca vânzătorul să fie de încredere și urmărește prețurile cu promoție. Poți face o achiziție extraordinar de bună, la un preț semnificativ mai mic, dacă reușești să prinzi un preț promoțional pentru lustre led.

4. Design modern pentru lustre led compatibile cu încăperea în care sunt montate

Un alt lucru extrem de important de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi lustre led este designul. Da, un design nepotrivit poate schimba complet felul în care încăperea arată dar și felul în care te simți atunci când pășești înăuntru. Lustra led este un detaliu important atunci când gândești designul casei, biroului sau, în general, al spațiului pe care dorești să îl amenajezi.

Din totdeauna gusturile nu se discută, este o problemă de preferințe personale. Însă, trebuie să avem grijă să integrăm corect toate piesele componente ale designului final, indiferent de ce corpuri de iluminat alegem pentru încăperi.

Indiferent dacă alegi un stil modern și futurist sau, dimpotrivă, un stil clasic și conservator, lustra led trebuie să se integreze perfect. Și nu este deloc greu de făcut asta, ținând cont de varietatea de stiluri, culori, forme și dimensiuni de lustre led existente pe piață.

Partea cea mai bună în aceste timpuri moderne, în ceea ce privește alegerea unor corpuri de iluminat potrivite, este faptul că nu mai este cazul să te limitezi la unul singur în centrul tavanului. Poți foarte bine opta suplimentar pentru aplice de perete și lămpi de masă sau podea pentru a crea lumină ambientală. Lumina nu mai trebuie să vină exclusiv din tavan și pot fi folosite pe rând, în funcție de nevoi și funcționalitate, pentru a ilumina spațiul de lucru, de citit, pentru a accentua piese de artă sau de mobilier, pentru a accentua un tapet incredibil sau un perete accent. Lumina este extrem de importantă și, aleasă corect, poate crea acea coeziune de care spațiul are nevoie sau, atunci când nu ținem cont de nevoile spațiului, poate fi disruptivă.

Tavanul este o extensie a spațiului și poate fi folosit pentru a exprimarea creativității și personalității încăperii, la fel ca oricare alt perete. Poți apela la o mulțime de soluții pentru a te juca subtil cu umbre și lumini astfel încât spațiul tău să fie unic și irepetabil, la fel ca tine. Iluminarea potrivită completează designul astfel încât rezultatul să fie unul spectaculos. Acesta este și motivul pentru care corpurile de iluminat sunt atât de importante pentru orice spațiu.

Un design modern pentru lustre led compatibile cu încăperea în care sunt montate este extrem de important așa că ai grijă să alegi corpurile de iluminat potrivite. O încăpere amenajată clasic poate fi completată perfect de un candelabru, pe când un spațiu amenajat contemporan și modern poate fi completat cu succes de pendule moderne și iluminat încastrat.

5. Materialele folosite pentru lustre led fac diferența

Atunci când vorbim despre materiale vorbim despre durabilitate dar și despre greutatea acestuia. Materialele folosite fac cu adevărat diferența între o corp de iluminat bun și unul complet nepotrivit scopului pentru care este destinat.

candelabru

Indiferent că vorbim despre sticlă, cristal, metal, lemn sau plastic, fiecare dintre acestea are o densitate proprie și o greutate care se reflectă în greutatea finală pe care lustra led o va avea. De ce este importantă greutatea? În funcție de aceasta se stabilește și cât de greu sau ușor putem monta și fixa lustra led. Cu cât greutatea este mai mică, cu atât mai ușor este ca aceasta să fie fixată în tavan și cu atât mai ușor tavanul o va susține în timp.

În ceea ce privește durabilitatea materialelor trebuie să ne gândim și la faptul că un corp de iluminat îl cumpărăm pentru o perioadă îndelungată de timp și nu este de dorit să fie schimbat la fiecare jumătate de an. În plus, lustra led este o sursă de lumină care utilizează electricitatea așa că este impetuos necesar ca aceasta să respecte toate standardele de protecție împotriva electrocutării. Dacă este mai simplu atunci când alegem o lustra led pentru living sau o lustra led pentru dormitor, atunci când dorim să achiziționăm corpuri de iluminat pentru baie, un spațiu cu umiditate și aburi, un factor de protecție IP corespunzător nu este doar necesar ci obligatoriu pentru a putea utiliza iluminarea în siguranță, atât pentru noi cât și pentru membrii familiei noastre.

Și dacă tot am ajuns la discuția despre materiale, un al punct extrem de important de care trebuie ținut cont este materialul din care este făcut sistemul de prindere în perete sau tavan. Pentru a nu întâmpina probleme pe parcursul utilizării, materialele trebuie să fie de calitate, durabile în timp și sistemele de prindere extrem de bine executate.

Atunci când alegeți materialele, un alt punct pe care trebuie să îl aveți în vedere este armonizarea cu spațiul pe care doriți să îl iluminați. Un spațiu în care aveți piese de mobilier sau artă din materiale reci se poate completa cu succes cu lustre led din inox sau alte metale. La fel și culorile pereților pot fi asortate pieselor de mobilier și corpurilor de iluminat. Dacă însă îți dorești neapărat o lustra led din metal iar restul încăperii are doar culori calde, nu dispera, există o soluție pentru toate. Alege o culoare caldă, cum ar fi un maro intens, astfel chiar și metalul se va armoniza perfect cu o încăpere în care domină parchetul și mobila de culoarea lemnului.

Nu este muncă ușoară să alegi lustra led perfectă însă suntem siguri că, urmând sfaturile specialiștilor, vei face cu siguranță alegerea potrivită ție și spațiilor tale. Un corp de iluminat este mai mult decât un simplu obiect care face lumină, poate fi chiar piesa centrală a camerei și poate atrage admirația tuturor celor care îți trec pragul, indiferent de momentul zilei.

Dă un strop de magie locuinței tale cu Lumini de Poveste!