Iluminatul stradal este un element extrem de important si necesita o alegere minutioasa a solutiilor de iluminat. Stalpii de iluminat stradal sunt potriviti pentru intersectii, curti, piete sau autostrazi. Rolul stalpilor de iluminat stradal este de a face posibila circulatia pe timpul noptii si de a ilumina zonele in care sunt amplasati. Solutiile cu Led ofera un flux luminos puternic si foarte calitativ, presupand costuri reduse a energiei electrice.

Afișez toate cele 7 rezultate

Filtrare

Alege să folosești stalpi de iluminat stradal și creează un mediu sigur pentru tine și cei din jur 

Imaginează-ți pentru o clipă, cum ar fi să conduci în miez de noapte pe o stradă complet întunecată, fără nici o sursă de lumină în jur? Probabil ai simți o senzație de neliniște sau chiar anxietate, o nesiguranță care îți poate afecta confortul și starea de bine.

Odată cu acest scenariu îți vei da seama că stâlpii de iluminat sunt eroii străzilor noastre. Asemenea unor gardieni silențioși, aceștia nu doar că ne oferă o lumină radiantă pe timp de noapte, dar ne induc și un sentiment de siguranță și căldură în astfel de momente.

Luminile stradale au fost întotdeauna simboluri ale orientării noastre în întuneric, iluminând drumurile și făcându-le să fie mai sigure. Tehnologia LED nu face decât să adauge o listă de beneficii, care aduce cu sine o revoluție în ceea ce privește iluminatul urban.

Consistența luminii este foarte importantă

Gândește-te că atunci când intri într-o cameră întunecată, este nevoie de cel puțin câteva secunde pentru ca ochii tăi să se adapteze. Același lucru este valabil și dacă conduci pe o stradă bine luminată, iar apoi brusc totul se întunecă. De aceea, este important ca luminile să fie uniforme și constante, astfel încât tranzițiile de la zone bine iluminate la zone întunecate să fie fluide și sigure.

Un iluminat stradal LED de calitate, asigură o lumină direcționată eficient către suprafața dorită și o tranziție lină și rapidă între zonele iluminate și cele întunecate. Sursele de lumină LED sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se aprinde instantaneu și de a oferi o iluminare completă imediat ce sunt pornite. 

Prin urmare, nu trebuie să aștepți ca luminile să se încălzească sau să ajungă la luminozitate maximă, precum în cazul altor lumini obișnuite. Acest lucru îți oferă un plus de siguranță și confort, deoarece reduce la minim timpul de acomodare și crește vizibilitatea pe drum, evitând orice pericol.

De ce să alegi aceste capodopere ale tehnologiei?

În primul rând, pentru eficiența energetică remarcabilă. Tehnologia LED modernă utilizează eficient energia electrică, oferind o sursă de lumină puternică, dar cu un consum redus. Acest lucru se traduce în economii semnificative și, implicit, la o contribuție concretă pentru mediul înconjurător.

În al doilea rând, un sistem de iluminat stradal consistent și bine proiectat pe străzi este unul din motivele pentru care te poți bucura de călătoriile de seară. Aceste lumini îmbunătățesc atractivitatea vizuală a drumurilor pentru ca tu să te simți cât mai confortabil atunci când conduci sau faci o plimbare.

În plus, folosind stâlpii pentru iluminat la tine acasă, îți vor aduce o rază de lumină în curte, astfel că te poți bucura în voie de nopțile lungi de vară în aer liber. Frumos, nu? Se pare că aceștia se potrivesc atât pentru curți, cât și pentru intersecții și/sau autostrăzi. 

Mai mult decât atât, aceste lumini pot fi folosite și pentru a evidenția repere majore sau clădiri de importanță istorică, precum și pentru a deschide calea către zone de afaceri sau cartiere rezidențiale. 

Dacă la toate acestea mai adaugi și fântâni, grădini sau statui, vei observa cum niște stalpi de iluminat stradal pot spori și mai mult atractivitatea estetică a drumurilor.

La suprafață, acești stâlpi de lumină pare că joacă mai mult un rol de susținere a luminilor stradale, însă selecția lor este destul de importantă. Pentru diferite drumuri și diferite medii, dimensiunea, înălțimea și materialul sunt diferite. Așa că ele nu pot fi alese la întâmplare, ci cu un scop bine definit.

Pe luminidepoveste.ro găsești mai multe modele și dimensiuni care să se potrivească cu cerințele tale. Iar dacă plasezi o comandă de minim 299 Lei, beneficiezi de transport gratuit. În plus, poți opta pentru plată integrală sau în rate, astfel încât să alegi varianta cea mai convenabilă pentru tine.

Optează pentru un viitor strălucitor, investind în stalpi de iluminat stradal cu LED – pentru mai multă încredere și siguranță pe străzi pe timp de noapte.