banda led rgb
Blog

8 idei despre ce sa faci cu o banda LED

O casa moderna are nevoie de un sistem de iluminat corespunzator pentru a te simti bine atunci cand ajungi acasa sau cand iti inviti prietenii la o seara de jocuri sau filme. Benzile LED au inceput sa fie din ce in ce mai populare in randul consumatorilor, lucru ce se datoreaza stilului minimalist pe care il poate oferi unei incaperi, dar si ca pot fi incadrate oriunde in decor. Exista multe modele din care poti alege, in diferite culori si intensitati pentru a reusi sa iti finalizezi proiectul cu succes.

Benzile LED au avantajul de a putea fi montate usor, oriunde datorita flexibilitatii de care dau dovada. Acestea se pot achizitiona in diverse marimi sau le poti taia in functie de lungimea de care ai nevoie in functie de proiectul propus. Astfel iti voi prezenta 8 idei unde o poti monta sa scoti in evidenta anumite elemente sau sa te ajute sa tranzitezi mai usor zonele intunecate din locuinta:

 

1.     Scari

banda led rgb

banda led rgb

Daca ai o casa cu etaj atunci stii cat de suparatoare si periculoasa poate fi deplasarea pe trepte, mai ales seara. Benzile LED se pot monta usor pe fiecare treapta pentru a beneficia de un iluminat corespunzator, dar si de un stil modern. Le poti folosi si ca lumina ambientala, avand un grad de luminozitate perfect fara sa te deranjeze prea mult. Se mai pot monta si in spatele balustradei sau de-a lungul treptelor, imaginatia fiind singurul tau impediment.

2.     Mobilier bucatarie

Spatiul de lucru pentru prepararea delicateselor zilnice trebuie iluminat adecvat. Un sistem pe tavan nu este de ajuns sa iti ofere lumina de care ai nevoie pentru aceasta activitate. Cu ajutorul unei benzi LED, ce o vei putea monta rapid si usor sub dulapurile suspendate pentru a le ascunde, te vei bucura de o vizibilitate mult mai mare, putand astfel sa gatesti fara sa iti faci griji cu posibilele accidente de taiere.

3.     Baie

Oglinda de la baie poate fi usor personalizata cu o banda LED pentru a da un aspect modern, dar si sa te avantajeze atunci cand te pregatesti sa iesi in oras. De asemenea o mai poti monta pe tavan, scafele iluminate putand crea cu adevarat o amosfera de vis.

4.     Mobilier living

banda led quicksmart rgb si lumina alba wi fi alexa si google ios android control vocal dimabil 2700 6500k rola 5 metri banda led qsmart 5Canapelele au inceput sa fie dotate cu aceste sisteme de iluminat pentru a reda o lumina ambientala si un efect vizual puternic. Daca nu beneficiezi de o astfel de piesa de mobilier nu este o problema, putand-o personaliza singur, daca alegi sa achizitionezi o banda de acest fel. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa masori atent baza canapelei si orice alt loc unde vei dori sa o mai instalezi. Montajul se realizeaza in doar cateva minute, lipind-o pe marginea inferioara a acesteia. Si biblioteca sau comoda din living poate fi decorata la fel cu acest sistem, pentru a beneficia de o lumina difuza si nederanjant pentru ochi.

5.     Televizor

Cu siguranta ai observat la prieteni sau in online televizoare care au fost imbunatatite cu un sistem de lumini inteligent pentru a-l scoate in evidenta mai bine. Acum poti realiza si tu acest lucru indiferent de modelul pe care il ai cu ajutorul benzilor led cu lumina alba, lumina de fundal oferita fiind mult mai usoara pentru ochi.

6.     Hol

Aceasta este o camera de trecere care in multe cazuri nu ii este acordata o atentie prea mare. Insa si atunci cand il tranzitezi trebuie sa beneficiezi de lumina, mai ales atunci cand pleci de acasa sau cand te intorci. O banda LED montata pe plinta interioara sau chiar pe marginea tavanului te va ajuta sa il finalizezi si sa te bucuri de iluzia unui spatiu mai mare.

7.     Arta

Arta trebuie scoasa in evidenta cat mai bine, mai ales daca beneficiezi de un articol de calitate precum un tablou de valoare. Daca iti doresti sa fie observat cat mai mult si vrei fie admirat mai bine, ii poti atasa o banda LED pe rama sau in spatele acesteia. In acest fel vei dispune de o lumina difuza pentru o ambianta placuta si in acelasi timp sa scoti in evidenta mai bine tabloul preferat.

8.     Dormitor

banda led rgb

banda led rgb

Nici dormitorul nu trebuie neglijat. Paturile moderne dispun de un astfel de sistem, dar si tu poti realiza acest lucru fara prea mari batai de cap. Masoara baza lui pentru a stii exact de ce lungime ai nevoie pentru o instalare fara probleme. In cateva minute intreg dormitorul va fi modernizat, putand-o folosi si ca lumina de veghe sau pentru a crea o ambianta romantica.

Acestea sunt doar cateva exemple unde poti instala benzile LED. Este important ca in casa ta sa te simti bine si sa fie luminata eficient atat din punct de vedere vizual, dar si energetic, putand in acest fel sa te bucuri de ele  fara sa iti faci griji in privinta consumului. Design-ul interior al casei tale merita sa  fie actualizat periodic, de aceea nu neglija sistemul de iluminat si alege banda led cu lumina calda pentru o transformare usoara, dar semnificativa a intregii locuinte.