Candelabru LED
Blog

La ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi corpuri de iluminat?

Amenajarea unei locuinte, indiferent ca este vorba de apartament sau casa, trebuie realizata cu grija pentru a-ti permite sa te exprimi si sa iti expui personalitatea. Mobilierul, culoare peretilor si a pardoselii, cat si alte elemente decorative trebuie alese cu atentie, insa nu trebuie ignorate corpurile de iluminat si puterea acestora de a transforma o camera. Lumina este unul dintre cei mai importanti factori ce contribuie in mod direct la design-ul interior al unei locuinte.

Desi este important ca o locuinta sa aiba parte de lumina naturala cat mai mult, corpurile de iluminat sunt nu doar esentiale pentru activitatile de zi cu zi, ci si pentru a intregi camera si a introduce un element decorativ unic. In acest sens, iti voi prezenta cateva lucruri la care trebuie sa fi atent atunci cand alegi sisteme de lumini pentru locuinta ta:

1.     Ia in considerare dimensiunile camerei

Lustra LED Fan Light

Lustra LED Fan Light

Inainte de a alege o lustra led sau un candelabru este necesar sa verifici atat suprafata camerei, cat si inaltimea tavanului. Aceste corpuri sunt de cele mai multe ori mari, lucru ce poate fi nepotrivit, mai ales daca inaltimea camerei nu este pe masura sa le acomodeze.

De exemplu, daca doresti sa montezi un corp de iluminat in living, insa acesta are o inaltime prea mica, poti sa te orientezi catre o lustra supradimensionata. In acest fel te poti bucura de un corp de iluminat cu un design frumos  fara sa te incomodeze sau sa afecteze aspectul camerei.

2.     Implementeaza mai multe nivele de lumina

Nu este indicat si nici recomandat sa ai o singura lumina centrala pe tavan. Pentru a adauga dimensiune camerei si ambianta, poti sa adaugi mai multe nivele de lumina, adaugand in acest fel cateva veioze, lampadare sau aplice led. Luminile joaca un rol esential in design-ul interior, de aceea asigura-te ca te folosesti de acestea pentru a evidentia si a accentua celelalte elemente decorative.

3.     Selecteaza corpuri de iluminat in functie de rolul camerei

Rolul camerelor este de cele mai multe ori interschimbabil. Bucataria nu este doar un loc unde gatesti si iei masa, ci poate fi si un loc unde lucrezi in mod remote. De aceea asigura-te ca iei in considerare functiile camerelor pentru a alege corpuri ce se pot adapta dupa nevoile si necesitatile zilnice.

 

4.     Alege o lustra sau un candelabru ca piesa de rezistenta

Corpurile de iluminat nu mai au de multa vreme doar rolul de a lumina o camera. Acestea pot fi alese astfel incat sa devina piesa centrala a incaperii, oferind un mod excelent de a duce design-ul acesteia la nivelul urmator. Un candelabru sau o lustra supradimensionata te vor ajuta in aceasta privinta,  fiind capabile sa decoreze si sa completeze intr-un mod elegant locul preferat.

 

Ce tipuri de corpuri poti alege pentru locuinta ta in functie de camera?

·        Living

candelabru scaly

candelabru scaly

Living-ul este o camera foarte importanta intr-o locuinta, de aceea este indicat sa alegi un corp de iluminat care sa aiba un efect pozitiv asupra acesteia. In acest sens, un candelabru LED Scaly Gold poate deveni usor piesa de rezistenta a camerei, avand un design elegant si modern. Acest candelabru este printre cele mai populare si in trend modele, lucru ce se datoreaza formei rotunde si a cristalelor K9.

·        Bucatarie

Un pendul Syle Garden Rotund poate sa te ajute sa creezi o atmosfera placuta plina de culoare. Design-ul minimalist negru, impreuna cu planta ornamentala verde vor schimba subtil bucataria si vor oferi o lumina perfecta pentru lua cina sau micul dejun impreuna cu familia ta. De asemenea, un candelabru LED Waves pozitionat deasupra mesei de dining iti va impresiona de fiecare data prietenii si te vei bucura de o lumina placuta ce iti va ilumina masa intr-un mod elegant.

·        Dormitor

In dormitor poti sa te orientei catre o lustra LED Rings 4. Acest corp de iluminat alcatuit din patru inele iti va imbunatati imediat aspectul camerei si iti va oferi o lumina de calitate. Datorita eficientei energetice ale becurilor LED si a abilitatii acestora de a schimba tipul de lumina in calda, rece sau naturala, acum te poti bucura de o lumina cu intensitate reglabila, putand in acest fel sa setezi ambianta exact asa cum iti doresti.

·        Baie

Aplica Led

Aplica Led

O aplica LED Element Black pozitionata deasupra oglinzii va fi perfecta atunci cand te pregatesti de dimineata sa iti incepi ziua. Aceasta aplica are un design modern si minimalist si are abilitatea de a permite schimbarea modului de lumina, putand fi selectata calda, rece sau naturala in functie de preferintele personale.

 

Luminile sunt printre cele mai importante elemente de care trebuie sa ai grija atunci cand iti amenajezi locuinta. Indiferent ca locuiesti intr-un apartament sau casa, asigura-te ca acorzi o atentie aparte corpurilor de iluminat, nu doar pentru scopuri practice, ci si pentru a imbunatatii design-ul locuintei.