Lustre LED
Blog

Cum poti sa folosesti iluminatul tehnic pentru a-ti imbunatati locuinta?

In ziua de azi, expertii in design pun un accent foarte mare asupra iluminatului interior. Acestea au abiliatea de a oferi camerei personalitate si  un aspect mult mai atragator, lucru ce poate fi mai bine evidentiat folosind un candelabru sau o lustra led ca element central si prin pozitionarea strategica a catorva veioze sau lampadare. Prin utilizarea acestora, va fi realizata dimensionarea camerei mult mai eficient si mai frumos, oferind in acest fel o atmosfera perfecta, indiferent de ora.

Insa, de cele mai multe ori, exista anumite portiuni din locuinta ce pot fi accentuate daca alegi sa folosesti luminile tehnice.

Unde poti folosi luminile tehnice?

Acestea au abilitatea de a lumina  anumite elemente decorative sau functionale si a le scoate in evidenta mult mai bine, oferind in acest fel un mod excelent de a atrage atentia asupra lor. Prin urmare, iti voi prezenta cateva idei unde poti plasa lumini tehnice precum benzi led, veioze sau lampi solare, pentru a accentua si a duce aspectul locuintei tale la urmatorul nivel:

1.      Scari

Scarile sunt elemente foarte importante intr-o casa. Din punct de vedere practic, acestea leaga etajele si permit deplasarea intre acestea, insa pot contribui in acelasi timp si la estetica locuintei. Avand in vedere importanta lor este esential sa le imbunatatesti, lucru ce poate fi realizat usor prin utilizarea unor benzi LED albe. Acestea vor proiecta lumini ce vor spori design-ul, dar vor oferi si un plus de siguranta celor care le folosesc, mai ales noaptea. Poti sa suplimentezi aceasta zona si sa instalezi asemenea lumini si sub balustrada, pentru mai mult efect.

2.      Sub mobilierbanda led quicksmart rgb si lumina alba wi fi alexa si google ios android control vocal dimabil 2700 6500k rola 5 metri banda led qsmart 5

La bucatarie, baie sau chiar sufragerie, pot fi adaugate la baza mobilierului benzi LED galbene sau albastre pentru a adauga un efect vizual impresionant. De asemenea, in dormitor le poti pozitiona sub pat, aceastea putand fi folosite si ca lumina de veghe, fiind un mod excelent de a merge pe langa dulapuri sau mobilier fara sa te lovesti.

3.      Arta

Arta trebuie sa existe in orice locuinta, indiferent ca este vorba de tablouri, sculpturi sau altele. Daca adaugi doar putina lumina, detaliile vor fi mai bine evidentiate, putand schimba complet design-ul incaperii. Prin urmare, poti sa montezi o banda led calda in jurul tabloului, fiind in acest fel mult mai usor de urmarit si il poate ajuta sa devina elementul central al camerei.

4.      Biblioteca

Poti sa atragi atentie asupra dulapurilor de sticla sau rafturilor daca le iluminezi corespunzator. In acest fel un nou nivel de iluminat va fi creat in incapere si vei putea seta o lumina de ambianta placuta, fara sa fie prea stralucitoare. Poti sa instalezi  pe partea de sus si de jos a rafturilor benzi led, astfel incat sa poata scoata in evidenta obiectele si elementele decorative.

5.      Gradina si exteriorul locuintei

banda led rgb

banda led rgb

Nu doar interiorul casei tale trebuie sa beneficieze de iluminatul tehnic. Poti sa folosesti asemenea corpuri de iluminat pentru a accentua anumite puncte cheie si a lumina in mod functional curtea. In acest sens, o lampa solara LED te va ajuta sa ai drumul luminat fara sa iti faci griji in privinta costurilor, lucru ce se datoreaza faptului ca se incarca cu ajutorul luminii solare si utilizeaza cele mai eficiente LED-uri de pe piata. De asemenea, poti sa montezi o banda led RGB in jurul piscinei, a terasei sau a foisorului, oferind in acest fel o ambianta de vis.

6.      Dormitor

Dormitorul nu trebuie sa beneficieze doar de o lustra sau un candelabru. O iluminare realizata corespunzator o poti face utilizand si mici elemente pentru a seta o ambianta placuta. In acest sens, o veioza LED Infinity Black va oferi o lumina placuta, mai ales daca este pozitionata pe noptiera sau comoda. Aceasta va mari camera si va oferi spatiului un aspect mai primitor.

7.      Bucatarie

Insula de bucatarie sau masa de dining poate beneficia de o lumina tehnica, fiind un mod excelent de a lumina spatiul, dar si sa iti ofere in acelasi timp un design asa cum iti doresti. Corpul de iluminat Liniar negru are un aspect minimalist si ofera oricarei camere un aspect industrial, fiind potrivit mai ales daca urmaresti un trend modern.

8.      Tavan

Iluminarea scafelor poate adauga un plus de dimensiune camerei si iti va da oportunitatea de a seta ambianta exact asa cum iti doresti.  Benzile led pot fi folosite cu succes in aceasta privinta, fiind o alternativa foarte populara la becurile spot. Au un consum foarte redus, lucru ce se datoreaza eficientei energetice ale LED-urilor si o speranta de viata indelungata.

Iluminarea locuintei tale trebuie realizata cu grija si atentie pentru a oferi spatiului nu doar personalitate, ci si functionalitate. Luminile tehnice te pot ajuta in acest sens, fiind potrivite pentru a accentua cu succes acele zone care de multe ori sunt ignorate, insa pot complementa si  completa incaperea intr-un mod mult mai discret si elegant.