ghid corpuri de iluminat
Blog

Corpuri de iluminat: Ghidul Cumparatorului. Partea 1.

Ghid pentru magazinul corpuri de iluminat Lumini de Poveste

Lustre Led: Ghidul Cumparatorului.

De ce este importantă iluminarea corectă a tavanului?

Cheia pentru o bună iluminare este stratificarea – au trecut vremurile în care un candelabru atârnat de tavan era așezat in centrul acestuia. În mod ideal, veți dori ca lumina ambientală de la corpurile de iluminat să funcționeze cu aplice de perete, lămpi de masă și podea pentru a construi straturi de lumină ambientală, de lucru și de accent. Rolul plafonierei este vital. Atenuează umbrele puternice de la alte surse direcționale de lumină, creând straturi de lumină care se încălzesc ușor pentru a umple subtil o cameră. Dimmerele creează o flexibilitate și mai mare pentru a crea starea de spirit ideală.

Tavanele oferă un spațiu extins pentru a adăuga stilului tău personal de decorare. De la iluminare versatilă pe șină la candelabre de spectacol sau o piesă de design de ultimă oră – există o gamă largă de stiluri și modele pentru orice cameră.

După ce ați citit ghidul nostru util, puteți alege din gama noastră variată de lustre led.

Lucruri de luat în considerare atunci când alegeți corpuri de iluminat

Faceți cea mai bună alegere atunci când alegeți corpurile de iluminat, luând în considerare modul în care acestea vor funcționa în casa dvs. Care sunt dimensiunile camerei tale? Casa ta este plan deschis? Care sunt sursele tale de lumină naturală? Care este stilul tău de design?

  • Dimensiunea camerei

Diferitele tipuri de plafoniere se potrivesc cu diferite dimensiuni ale camerei. De exemplu, un candelabru de declarație s-ar putea simți claustrofobic într-un spațiu mic, în timp ce iluminatul încastrat creează o iluzie de spațiu.

  • Stilul camerei
    Lustra LED Krystal 6

    Lustra LED Krystal 6

Iluminarea bună ar trebui să completeze stilul casei dumneavoastra pentru a crea un sentiment de coeziune. Când alegeți corpurile de iluminat, țineți cont de această regulă de aur: stilul trebuie să se combine cu funcționalitatea. Dacă designul dvs. include tapet atrăgător, caracteristici sau lucrări de artă, reflectoarele sau iluminarea pe piste pot fi direcționate pentru a evidenția aceste puncte focale. Casele moderne, reduse, sunt completate fără efort de pendule moderne și iluminat încastrat.

  • Tipuri de becuri

Așa cum corpurile de iluminat ar trebui să fie adecvate pentru decor, becurile trebuie să fie adecvate pentru zona pe care o luminează. LED, CFL și halogen sunt cele trei tipuri principale de becuri, becurile cu incandescență fiind eliminate treptat pentru opțiuni mai eficiente din punct de vedere energetic. Multe despre informatii despre acest subiect gasiti in scurta istorie a iluminatului cu led.

LED-urile – cele mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece folosesc mai puțină energie pentru a produce aceleași niveluri de luminozitate ca și alte becuri. Alegand un bec LED vă va economisi bani la factura de electricitate.

CFL – mai eficiente decât becurile cu halogen, dar mai puțin decât becurile LED. CFL-urile sunt o alternativă mai ieftină la LED-uri.

Halogen – interzis în Marea Britanie din octombrie 2021, deși obișnuiau să fie unul dintre cele mai comune becuri. Sunt ieftine și complet reglabile, dar se sting mai repede decât CFL sau LED-urile, așa că trebuie înlocuite des.

Tipuri de corpuri de iluminat

Lumini încasabile – o alegere populară atât în ​​mediile moderne, cât și în cele tradiționale. Raționalizat, cu o distribuție uniformă a luminii, iluminatul încastrat oferă o impresie vizuală de spațiu neîntrerupt. Sunt, de asemenea, geniale pentru iluminarea de accent sau de dispozitie.

Candelabre – aduc un sentiment de eleganță și grație unei camere, mai ales acolo unde tavanele sunt înalte și spațiul nu este limitat.

Corpuri de iluminat suspendate – disponibile într-o gamă fabuloasă de modele pentru a se potrivi fiecărei încăperi a casei. Imprimeurile elegante și abstracte pe abajururile de la mijlocul secolului sunt în tendințe, la fel ca preferatele arhitecților – pandantivele industriale moderne.

Spoturi de tavan – extrem de versatile, deoarece fiecare spot poate fi direcționat pentru a arunca un bazin de lumină pentru a atrage privirea către anumite zone dintr-un spațiu. Eficient ca iluminat ambiental si de accent.

Iluminat pe sină – o alegere modernă utilă pentru iluminarea spațiilor mari. La fel ca reflectoarele, acestea sunt versatile deoarece conțin o serie de becuri direcționate individual.

Pendule în grup – având un singur accesoriu de tavan cu mai multe pandantive suspendate, acestea strălucesc puternic peste zone cheie, cum ar fi casele scărilor sau mesele. Sunt grozave și pentru a adăuga puțină dramă.

Fitinguri încastrate – acestea funcționează extrem de bine în băi, deoarece se integrează perfect în tavan, creând o iluzie de spațiu suplimentar. De asemenea, sunt mai ușor de curățat decât abajururile sau spoturile tradiționale cu pandantiv.

Siguranță – iluminat în încăperi umede

Este important să luați în considerare siguranța cu plafonierele în zonele umede, cum ar fi bucătărie sau baie. Va trebui să vă asigurați că aveți ratingul IP potrivit pentru lumini din zonele cu umiditate ridicată. Evaluarea IP (protecție la umiditate) este un număr dat luminilor care indică cantitatea de umiditate la care poate fi expus în siguranță.

Trebuie avută mare grijă atunci când alegeți iluminatul pentru baia dvs., deoarece există reglementări stricte cu privire la tipul de lumini pe care le puteți utiliza. baie. Utilizarea oglinzilor de baie, atât din soiurile iluminate, cât și din cele neluminate, reprezintă o modalitate excelentă de a crea iluzia de spațiu și lumină într-o zonă mică.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

iluminat baie

Cum sunt defalcate zonele de iluminat din baie

Când vă gândiți la iluminatul pentru baia dvs., este important să vă gândiți la zonele de baie de mai jos, pentru a vă asigura că iluminatul dorit poate fi instalat în locația dorită. Zona 0 se află în interiorul căzii sau al dușului. Orice armătură utilizată în această zonă trebuie să fie de joasă tensiune (max 12v) și să aibă un grad de cel puțin IP67, care este rezistentă la imersie totală. Zona 1 este zona de deasupra căzii sau dușului la o înălțime de 2,25 m de podea. În această zonă este necesar un rating minim de IP45, dar este în general acceptat că trebuie utilizat IP65. De asemenea, merită remarcat faptul că majoritatea luminilor de duș sunt în orice caz clasificate la IP65. Zona 2 este o zonă care se întinde pe 0,6 m în afara perimetrului băii și la o înălțime de 2,25 m de podea. În această zonă este necesar un rating IP de cel puțin IP44. În plus, este o bună practică să se ia în considerare zona din jurul unui lavoar, pe o rază de 60 cm a oricărui robinet, să fie considerată zona 2. Zonele exterioare sunt oriunde în afara zonelor 0,1 și 2 (sub rezerva unor limite specifice) și unde nu există apă – jet-ul este probabil să fie utilizat. Nu există cerințe speciale de IP în această zonă, totuși vă sugerăm să luați în considerare o lampă cu un rating IP de cel puțin IP20. În plus față de cele de mai sus, dacă există o probabilitate ca jeturi de apă să fie utilizate în scopul curățării, atunci trebuie utilizat un corp evaluat cu un minim de IP65. Detaliile complete pot fi găsite în cea mai recentă copie a reglementărilor de cablare IEE.

Evaluări IP și exact ceea ce înseamnă numerele Evaluările

IP (sau Protecția la intrare și Protecția internațională, așa cum sunt de asemenea cunoscute) sunt utilizate pentru a defini gradul de protecție oferit împotriva intruziunii electrice. Prima cifră vă indică nivelul de protecție împotriva accesului la părți periculoase și a pătrunderii obiectelor străine, de exemplu praful. A doua cifră vă indică protecția împotriva umezelii, adică a apei.

Prima cifră (Intrarea obiectelor solide)

0 – Fără protecție; 1 – Protejat împotriva pătrunderii de obiecte solide 50 mm+; 2 – Protejat împotriva pătrunderii de obiecte solide 12 mm+; 3 – Protejat împotriva pătrunderii de obiecte solide 2,5 mm+; 4 – Protejat împotriva pătrunderii de obiecte solide 1 mm+; 5 – Protejat împotriva prafului; 6 – Praf Strâmt

A doua cifră (intrarea apei)

0 – Fără protecție; 1 – Protejat împotriva picăturilor care cad pe verticală; 2 – Protejat împotriva picăturilor de apă care cad la un unghi maxim de 15°; 3 – Protejat de apă ca în ploaie la un unghi maxim de 60°; 4 – Protejat de stropire sau proiecție; 5 – Protejat de scăzut jeturi de presiune; 6 – protejat de jeturile de presiune înaltă; 7 – protejat de imersarea temporară; 8 – protejat împotriva perioadelor lungi de imersie.

Temperatura de culoare: Ghidul Cumparatorului.

Probabil că ați mai întâlnit temperatura de culoare când căutați lumini înainte și poate vă întrebați – ce este mai exact? Și ce legătură are cu iluminatul? Înțelegerea temperaturii culorii este importantă pentru a cunoaște configurația de iluminare potrivită pentru camera dvs. Ghidul nostru va încerca să explice temperatura culorii într-un mod simplu și, sperăm, să vă ofere o mai bună înțelegere a importanței acesteia, pentru a vă ajuta să creați efectul de iluminare dorit. Ce este temperatura culorii? Temperatura culorii este o modalitate de măsurare a diferitelor nuanțe de lumină – în special, dându-i o valoare pentru cât de „caldă” sau „rece” este. Scara variază de la chihlimbar strălucitor la albastru închis. Măsurate în Kelvins (K), nuanțele de roșu/galben sunt la capătul de jos al scalei, iar nuanțele de albastru sunt la capătul superior.

Nu uitați să nu confundați temperatura culorii cu luminozitatea. Luminozitatea luminii este de obicei măsurată în lumeni sau wați, în timp ce temperatura culorii se referă la culoarea luminii.

Scara Kelvin / Cum se măsoară temperatura culorii / Măsurarea temperaturii culorii

Scara Kelvin este folosită pentru a măsura temperaturile, similar cu Celsius și Fahrenheit, și este întotdeauna exprimată simplu ca K (fără simbolul grade). Nu există numere negative pe această scară, cea mai scăzută temperatură fiind zero absolut (0K). Din acest motiv, este folosit de obicei de oamenii de știință pentru a măsura temperaturi extrem de ridicate și scăzute. Motivul pentru care este folosit pentru a măsura temperatura culorii este că atunci când obiectele sunt suficient de fierbinți, ele emit radiații vizibile. La aproximativ 800 K substanțele încep să emită lumină, care va avea o culoare roșiatică, iar pe măsură ce se încinge lumina începe să devină mai strălucitoare și mai strălucitoare – trecând de la roșu la portocaliu, apoi galben, alb și în final albastru.

temperatura culoare iluminat led

Cod internațional de culoare și redare a culorilor

O notă importantă este că temperatura culorii poate fi afișată cu un cod de culoare internațional. Aceasta este de obicei o valoare din trei cifre care vă spune claritatea luminii și temperatura culorii. Prima cifră vă indică CRI (indicele de redare a culorilor) al unei lumini, care măsoară claritatea luminii, iar ultimele două cifre vă spun temperatura culorii.

Becuri

S-ar putea să vă întrebați ce tipuri de becuri emană diferitele culori. Poate varia, dar, în general, lumina roșie (800-2000K) vine de la lumina lumânărilor, lămpile cu filament emit lumină portocalie (2000-2700K), lămpile cu halogen emit galben (2700-3500) iar lămpile cu LED emit lumină albă/albastru ( 3500-5000K). Dacă vă place o lumină mai caldă, gălbuie, atunci ceva în jur de 2700K ar fi bine. Sau, dacă preferați nuanțe mai reci, albăstrui, atunci ceva între 6500-7500K funcționează bine.

temperatura culoare iluminat led
Ce temperatură de culoare să folosiți

Așa că acum că știi mai multe despre temperatura culorii, te poți simți mai încrezător atunci când alegi luminile potrivite pentru casa ta. Amintiți-vă, atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune temperaturi de culoare, nu există un răspuns corect sau greșit. În general, culorile galben/alb cald între 2500-3500K sunt folosite în dormitor sau lounge, deoarece au o calitate caldă, confortabilă.

Culorile mai reci din gama 3500-5000K sunt adesea folosite în bucătărie sau în birouri, deoarece completează tonul camerei cu nuanțele lor mai albe. Pentru alburile foarte reci găsite între 5000-6000K, le veți vedea de obicei în băi sau depozite, deoarece dau un efect mai artificial de lumină naturală.

Cumpărați din gama noastră de corpuri de iluminat pentru interior și găsiți culoarea perfectă pentru a vă lumina camera, grădina sau clădirea.

Iluminat living și sufragerie: Ghidul Cumparatorului.

Iluminat camera de zi

Candelabru Bohemian Dining

Candelabru Bohemian Dining

Probabil locul din casă unde ai cele mai multe opțiuni disponibile. De obicei, cea mai spațioasă cameră din casă și un loc cu mai multe scopuri – ceea ce înseamnă că există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când alegeți iluminatul potrivit. Ar trebui să încercați întotdeauna să obțineți straturi bune de iluminare în camera dvs. de zi. Aceasta înseamnă un echilibru între iluminarea ambientală, de lucru și de accent.

Începeți cu iluminarea generală a camerei – aceasta este sursa principală care va umple camera cu o răspândire uniformă a luminii. De obicei, acest lucru este asigurat de lustre led sau candelabre. Mai jos am defalcat unele dintre cele mai bune opțiuni.

Lustre LED – Folosite uneori ca iluminat de lucru, lustrele cu led sunt o alegere versatilă pentru luminile pentru living și sufragerie. Sunt mai ușor de instalat decât majoritatea dispozitivelor de fixare pentru tavan – nu trebuie să tăiați în tavan pentru a le instala.

Candelabre – Dacă sunteți în căutarea mai multor declarații, candelabrele pot fi o modalitate excelentă de a adăuga frumusețe și clasă unei camere. La fel ca corpurile cu montare încasată, există multe stiluri diferite din care să alegeți – deși rețineți că acestea limitează spațiul liber din tavan. Deoarece sunt atârnate de tavan, înseamnă că nu va trebui să tăiați găuri în tavan. Aceasta înseamnă că vă puteți schimba stilurile de iluminare de-a lungul anilor, fără a fi nevoie să acoperiți găurile. Luminile suspendate înseamnă, de asemenea, că întreaga cameră este iluminată cu o strălucire primitoare.

Spoturile încastrate – Sunt o alegere populară pentru camerele de zi, deoarece sunt ușor de instalat, stilate și vin într-o gamă largă de forme. De obicei, sunt rotunde și se potrivesc perfect cu decorul oricărei camere, datorită varietății de stiluri în care vin. Suporturile încastrate sunt mai decorative decât luminile încastrate, deși oferă aceeași răspândire largă a luminii și oferă spațiu liber pe tavan – ideal pentru tavanele mai joase.

Opțiuni de iluminare pentru sarcini

De asemenea, ar trebui să luați în considerare ce iluminare de lucru doriți. Pentru aceasta, mai întâi gândește-te la „sarcinile” pe care le vei face în sufragerie – fie că este vorba de citit, scris sau de lucru pe un laptop. Iluminarea sarcinilor nu este importantă doar pentru a vă ajuta să îndepliniți sarcini, ci și pentru a construi acele straturi de lumină care aduc frumusețe în camera de zi.

Lampadare de podea. Lampile de podea oferă o sursă de lumină la nivelul ochilor, care completează lumina de tavan și deschide camera.

Sunt versatile, capabile să execute toate cele trei tipuri de iluminare – ambientală, de activitate și de accent. Pentru iluminatul de lucru, un avantaj pe care îl au este că sunt portabile și pot fi mutate prin cameră oriunde ai nevoie de ele. Acest lucru vă oferă mai multe opțiuni atunci când vine vorba de design.

Veioză de masă. Similar cu lămpile de podea în ceea ce privește portabilitatea, ceea ce le face alegerea simplă ideală pentru citire sau alte sarcini. Lămpile de masă sunt mai potrivite pentru iluminatul de lucru decât lămpile de podea, deși încă adaugă la iluminarea stratificată a încăperii.

Veioza LED Black tears

Veioza LED Black Tears

Disponibile într-o varietate de stiluri și modele, pentru a se potrivi cu orice tip de decor, nu ar trebui să aveți nicio problemă în a găsi o veioza sau un lampadar care să se potrivească sufrageriei dvs.

Spoturi de perete. O opțiune ușor diferită față de lămpile de podea sau de masă, deși oferă, de asemenea, lumină direcționată, care este perfectă pentru îndeplinirea sarcinilor. Principalul lor avantaj este că majoritatea dispun de lumini LED care produc o lumină clară, strălucitoare, fără a utiliza atâta putere ca sursele tradiționale precum halogenul. Principalul dezavantaj al acestora în comparație cu lămpile de masă este că trebuie să fie montate pe perete.

Opțiuni de iluminare de accent

Ultimul strat de adăugat este o iluminare de accent. Aceasta este pentru a evidenția anumite zone/obiecte, cum ar fi oglinzi, plante sau lucrări de artă. Este o modalitate eficientă de a face camera „pop” și de a adăuga un factor wow în zona de zi.

Aplice de perete. Dacă doriți o notă caldă și subtilă de lumină pentru a deschide camera, atunci o aplica led montată pe perete este ideală. Aplicele pot străluci lumina în jos și în sus, astfel încât pot evidenția obiecte precum o oglindă pe perete sau o plantă pe podea. Acestea sunt adesea echipate cu un întrerupător pe lampă în sine, precum și cu întrerupătorul principal de pe perete. Acest lucru este convenabil, în funcție de locul în care le plasați, deoarece le puteți porni și opri fără a fi nevoie să vă ridicați.

Banda LED încastrată – deseori folosită ca iluminat general, mai ales in baile unde suprafata este mai mica. Totuși, ele pot fi folosite eficient ca iluminare de accent pe un living sau sufragerie. Așezați câteva dintre acestea de-a lungul marginilor tavanului, pentru a evidenția elementele peretelui, cum ar fi tablouri sau rame.

banda led

banda led

Chiar dacă nu sunt folosite pentru a evidenția obiecte specifice, benzile LED încastrate pot fi grozave pentru a completa iluminatul general dintr-un living sau din sufragerie.

De asemenea, pot fi folosite ca iluminat general, deși funcționează genial ca un compliment pentru sursa principală de lumină dintr-o cameră de zi. Lucrul grozav despre benzile cu LED-uri este că puteți fi flexibil în ceea ce privește locul în care doriți să le puneți.

Deși sunt puțin mai scumpe, calitatea luminii este ceea ce diferențiază LED-urile. Luminozitatea și claritatea ajută la crearea unei senzații confortabile, dar clasice în orice cameră.

De asemenea, sunt construite pentru a rezista și sunt extrem de economice. Au nevoie de mult mai puțină energie decât alte becuri pentru a produce o lumină mai strălucitoare – economisind bani în timp.

Iluminat pentru zona de servit masa.

Principala diferență, în comparație cu camera dvs. de zi, este că de obicei este mult mai puțin spațiu. Există, de asemenea, o piesă principală în cameră – masa.

Iluminatul dvs. ar trebui să fie centrat în jurul mesei. Aici veți avea, de obicei, iluminatul general. Corpurile direct deasupra mesei ajută la crearea atmosferei pentru cină și umple zona cu lumină uniformă – ideale pentru organizarea de petreceri. Iluminatul de lucru este mai puțin important în sala de mese, deoarece iluminatul general oferă suficientă iluminare în spațiul mai mic. Lămpile de masă pot părea aglomerate; în plus, nu vrei cu adevărat o lampă pe masă în timp ce mănânci.

În schimb, ar trebui să vă concentrați pe iluminarea de accent pentru a adăuga atmosferă. Unele lumini suplimentare de perete în spatele mesei ajută la stabilirea stării de spirit, mai ales atunci când sunt plasate lângă plante sau lucrări de artă. Ele pot fi folosite ca sursă principală de lumină, deoarece ajung mai târziu seara, ceea ce este o opțiune plăcută de avut.

Iată cele mai bune alegeri ale noastre pentru corpurile de iluminat pentru sufragerie:

Lumini suspendate. Vin într-o gamă largă de stiluri, astfel încât să puteți alege ceva care se potrivește cu aproape orice tip de decor. Plasarea unui număr impar de lumini suspendate într-un rând deasupra mesei este o modalitate excelentă de a adăuga un plus de lumină și stil camerei.

Candelabre. Dacă vrei ceva mai luxos și mai clasic, poți încerca candelabre. Deși nu se potrivesc cu orice stil de decor, există o mare varietate de opțiuni. Candelabrele pot da casei tale sentimentul unui hotel elegant de cinci stele și sunt o alegere ideală dacă găzduiești des cină.

Montare încasată. Acestea sunt alegerea perfectă pentru sălile de mese mai mici, cu tavan mai jos. Similar cu luminile suspendate, puteți alege o lumină încastrabilă care să se potrivească cu multe stiluri de decor diferite, deoarece există atât de multe dintre care să alegeți.

Bandă LED. Poate fi folosită ca sursă generală de lumină și este excelentă pentru flexibilitate. O alegere populară pentru design-urile contemporane, iluminarea cu LED-uri oferă o strălucire aparte camerei. Benzile LED au și unele caracteristici personalizabile – vin într-o gamă de culori și pot fi echipate cu un întrerupător de intensitate. Le puteți așeza pe perimetrul tavanului pentru o strălucire uniformă în întreaga cameră, precum și sub rafturi și în interiorul dulapurilor sau sertarelor.

Aplica Led

Aplica Led cu actionare prin atingere

Aplice de perete. O opțiune de iluminare de accent care ajută la completarea iluminatului general. Eficient în sălile de mese mai mari care beneficiază de mai multe surse de lumină, ajutând la deschiderea încăperii. Așezați-le lângă obiecte decorative pentru a le evidenția și a le face să apară.

De câți wați ai nevoie?

Pentru iluminarea sufrageriei și a sufrageriei, doriți să alegeți becuri suficient de luminoase pentru a ilumina corect întreaga cameră. Asigurați-vă că vă uitați la puterea becurilor dvs. pentru aceasta, deși rețineți că puterea de care aveți nevoie depinde de tipul de bec. CFL sau LED-urile necesită de aproximativ cinci ori mai puțină putere decât becurile standard pentru a produce aceeași luminozitate. Numărul de wați se referă la luminozitate, măsurată în lumeni. Pentru un singur bec standard, aproximativ 80-100 de wați produc o cantitate bună de lumină pentru un living sau sufragerie. Numărul de becuri utilizate va afecta acest lucru. Cu mai multe corpuri de iluminat (sau corpuri cu mai multe becuri) ar trebui să utilizați becuri cu mai puține wați decât cu un singur accesoriu. Vă sugerăm 40-50 de wați pentru mai multe becuri standard sau 80-100 de wați pentru un singur bec – deși acest lucru depinde de dimensiunea camerei dvs. și de cantitatea de lumină naturală pe care o primește. De asemenea, țineți cont de puterea maximă pe care o permite dispozitivul dvs., deoarece acesta poate fi un potențial pericol de incendiu.

Alegerea corpurilor de iluminat se face chiar la sfârșitul renovării, când camera este mobilată, are deja tot principalul și imaginea finală a sufrageriei. Apoi va ajuta un candelabru modern să puneți un punct decorativ frumos.

Puteti gasi mai multe informatii legate de candelabre moderne de sufragerie aici.

In parțile urmatoare ale articolului vom discuta si despre iluminatul dormitoarelor, bucatariilor, teraselor, dar si despre lumeni si intelegerea acestora.

Prezentare corpuri de iluminat Lumini de Poveste