Lustra LED
Blog

Lustra cu cristale: Este de cristal sau este de sticlă?

Lustra cu cristale: Oare ce material este folosit?

Mai întâi să aflam “Ce este Sticla și ce este Cristalul?”

Din punct de vedere tehnic, diferența este determinată de o scală „index de refracție”. Această scală determină nivelul de claritate al unui produs? Cristalul (în funcție de calitate) are un indice de refracție relativ ridicat, în timp ce sticla are o valoare mai mică. O citire a indexului ridicat (peste 1,5) este considerată în general cristal și sub aceasta este sticlă. Scala indicelui de refracție determină claritatea oricărui material clar prin capacitatea sa de a transmite lumina prin el sau de a devia lumina care călătorește la el, cu viteza luminii. Sticla are, în general, un indice de refracție de 1,46 sau mai mic, iar cristalul optic este de 1,52 sau mai mare. Prin comparație, un diamant tăiat are un indice de 2,42.

Sticlă

Sticla este un material extrem de dur, care este foarte frecvent utilizat în industria trofeelor, premiilor și recunoașterii. Cunoscut ca sticlă plată, este disponibil cu

lustra cu cristale

lustra cu cristale

o nuanță verde, denumită sticlă de jad, sau într-o sticlă transparentă cu o ușoară nuanță albastră, cunoscută sub numele de sticlă cristalină. Sticla cu alte nuanțe (gri, bronz, negru și albastru) sunt de asemenea disponibile.

Sticla de jad își obține nuanța verde dintr-un conținut de minereu de fier care este inerent nisipului de silice care este folosit pentru a produce sticlă plată. Sticla cristalină (cunoscută și sub numele de sticlă cu un conținut scăzut de fier) folosește un nisip de siliciu mai pur, care nu are practic conținut de minereu de fier. Este, de asemenea, o sticlă foarte dură.

Cristal

Cristalul este produs în două tipuri de bază, moale și dur. Cristalul moale este cunoscut universal ca cristal de plumb. La acest cristal se adaugă oxid de plumb de până la 35% pentru a-l înmuia și pentru a permite formarea, suflarea sau modelarea sa ușor. Oxidul de plumb conferă cristalului o strălucire frumoasă. Este ușor de măcinat și lustruit modelele. Cristalul complet de plumb trebuie să aibă cel puțin 24% conținut de oxid de plumb pentru a utiliza această denumire. Cristalul de plumb este cel mai frecvent utilizat pentru vase și forme turnate. Este un produs foarte clar.

Sticla K9, denumită și cristal K9, este o varietate de sticlă coroană de borosilicat optic. Litera „K” este o referință la cuvântul german pentru „coroană” (Krone), iar numărul 9 se referă la conținutul de plumb al sticlei (9%).

Cristalul K9 are o claritate optică ridicată și este utilizată în multe contexte care necesită această caracteristică, mai ales la lustra cu cristale.

A fost considerat un material dificil de tăiat datorită proprietăților sale mecanice superioare. Are un modul elastic per pascal de 8×1010, un raport Poisson de 0,21 și o densitate de 2510 kilograme pe metru cub (mai puțin dens decât majoritatea celorlalte sticle cu plumb). Indicele său ridicat de refracție (pentru o sticlă cu plumb) și claritatea excepțională, l-au făcut de dorit pentru lustre led, candelabre led, lasere, telescoape, corpuri iluminat in general, etc. Echivalentul de utilizare al lui K9 este BK7 foarte des utilizat in optica medicala.

Cristalul K9 este un produs preferat pentru lustra cu cristale LED si candelabru cu cristale LED, deoarece claritatea sa este excelentă.

Lumini de Poveste.ro pune la dispozitia clientilor lustre cu cristale K9 LED si candelabre cu cristale K9 LED de foarte buna calitate, care reflecta foarte bine lumina si rezistente in timp, facand din aceste corpuri de iluminat o alegere foarte buna, atat pentru iluminatul rezidential, cat si pentru cel comercial.

Lustra cu cristale - Krystal 8