image26
Blog

Amenajare Bucatarie Mica | + 65 Poze si Idei de Amenajare

Te-ai mutat la casă nouă și nu știi de unde să începi cu amenajarea bucătăriei deoarece dispui de un spațiu destul de mic? 

Știm cum este să ai mai multe idei și să te poți decide, în plus când vine vorba despre un spațiu mic, e important să găsești o amenajare cât mai inteligentă pentru a profita la maxim de tot spațiul de care dispui. 

În articolul de astăzi am pregătit pentru tine mai multe idei de amenajare bucătărie mică de care să ții cont atunci când te apuci de treabă.

Articolul vine atât cu sfaturi utile și practice cât și cu imagini reprezentative pentru amenajare bucătărie mică.  Ia notițe și salvează ideile de decorarea a unei bucătării mici, care merită să fie puse în proiectul casei tale.

Cum amenajam o bucatarie mica în funcție de tipul locuinței?

image20

Sursă: freepik

Bucătăriile mici trebuie să facă toate lucrurile pe care le face o bucătărie de dimensiuni normale, dar adesea cu jumătate din spațiu. Acest lucru înseamnă că modul în care îți organizezi bucătăria mică este crucial pentru funcționalitatea și aspectul său final. 

O bucătărie neorganizată poate fi greu de folosit și se poate simți dezordonată. În continuarea acestui articol am pregătit pentru tine mai multe sfaturi despre cum să amenajezi o bucătărie mică în funcție de tipul locuinței.

Fie că vorbim de o bucătărie mică la apartament sau casă, e important să știi cum să maximizezii lumina naturală pentru a face o bucătărie să pară și mai mare decât este.

Pentru a le face să se simtă mai mari, asigură-te că maximizezi potențialul de lumină naturală al încăperii pentru ca aceasta să nu pară mică și întunecoasă.

Dacă este posibil din punct de vedere arhitectural, maximizarea spațiului de ferestre la un capăt al bucătăriei va face minuni pentru senzația de spațiu din încăpere. 

image56image36

Sursă: pexels

Rafturile deschise și dulapurile din sticlă ajută și ele la crearea impresiei de spațiu mare. În timp ce dulapurile închise sunt perfecte pentru a menține bucătăriile îngrijite și ordonate, prea multe dulapuri în jumătatea superioară a înălțimii pot face ca o bucătărie mică să pară mai mică, așa că fii atent la acest detaliu.

Pentru a combate acest lucru, păstrează dulapurile solide în jumătatea inferioară a bucătăriei și înlocuiește nivelele superioare cu idei de rafturi de bucătărie deschise și dulapuri cu front de sticlă.

image31image42

Sursă: pexels

Trebuie să profiți  la maximum de spațiu pe care ți-l oferă încăperea. Bucătăriile mici și proiectate inteligent sunt o alegere bună deoarece utilizează eficient ambele părți ale unui spațiu îngust, oferind mai multe spații de depozitare. 

Din punct de vedere vizual, dulapurile oferă simetrie și, prin urmare, echilibru întregului spațiu, ceea ce poate ajuta ca o bucătărie mică să pară mai mare.

image29image37image32

Un aspect important la un spațiu mic, este că trebuie să-ți depozitezii articolele sezoniere în altă parte. Ori de câte ori organizezi bucătăria mică trebuie să ai în vedere obiectele pe care le folosești cel mai des. 

Specialiștii recomandă să găsești un alt loc în casă pentru a le păstra, cum ar fi subsolul, garajul, spațiul de depozitare de sub scări.. Acest lucru va elibera și mai mult spațiu în bucătărie pentru lucrurile esențiale de zi cu zi.

image45image54image50

Acestea sunt doar o parte din aspectele cheie de care trebuie să ții cont atunci  când vrei să amenajezi o bucătărie mică.

Amenajare bucatarie mica la bloc

Designul unei bucătării mici este unul dintre elementele cheie de care trebuie să țineți cont atunci când amenajezi o bucătărie mică la bloc și cel mai probabil, este și cel mai dificil. 

Totuși, dacă nu ești binecuvântat cu un spațiu mare, nu ai niciun motiv să te temi, pentru că o bucătărie mică poate fi la fel de uimitoare ca una mare!.

Posibilitatea de depozitare este un aspect esențial pentru orice design de bucătărie și este la fel de important ca și spațiul de pe blat. Aceste două funcționalități principale sunt elemente cruciale de luat în considerare în orice design de bucătărie, însă s-ar putea să dorești să-i acordați o atenție sporită atunci când vrei să amenajezi o bucătărie mică într-un apartament.

Un spațiu de nișă sau un colțișor în apartamentul tău este excelent pentru a monta o bucătărie mică. Poți opta pentru o frumoasă bucătărie albă cu blaturi negre, finisată cu gresie albă pe toți pereții spațiului de nișă, ceea ce reprezintă un finisaj atât de frumos.

Pereții texturați creează profunzime și adaugă interes la colțuri incomode din încăpere.Rafturile deschise de pe perete pot asigură un aspect de amenajare mai lejer, oferind în același timp locuri de depozitare suplimentare.

image35image12image41

Amenajare bucatarie mica la casa

Bucătăria este spațiul face ca o casă să funcționeze așa cum trebuie, iar mai nou s-a transformat și în zona principală de locuit. Mulți dintre noi lucrează cu idei de bucătării mici, așa că, dacă și tu urmează să-ți amenajezi bucătăria la casă, uite aici câteva idei de care să ții cont.

Constrângerile unei bucătării mai compacte înseamnă că trebuie să devii mai creativ atunci când vine vorba de spațiul de care dispui. Există o mulțime de posibilități de a fi mai îndrăzneț într-un spațiu mic decât într-o bucătărie imensă, dotată cu o insulă și un frigider spațios. 

Designul bucătăriei mici înseamnă, de asemenea, mai puțini bani cheltuiți pe dulapuri, lăsând potențial mai mult buget pentru extra-uri suplimentare distractive, cum ar fi iluminatul, aparatele și decorul.

Pentru a da viață unei bucătării mici la casă, poți opta pentru nuanțe vii, geamuri mai și corpuri de iluminat cât mai potrivite pentru spațiul tău. 

Pendul LED Moon Land Gold este o variantă de corp de iluminat bucătăria care poate pune în evidență întregul spațiu, luminându-l în întregime.

image8

Pendul LED Moon Land Gold

Cum amenajam o bucatarie mica în funcție de stilul locuinței?

image65

Sursă: freepik

Atunci când vrei să amenajezi o bucătărie mică trebuie să ții cont și de stilul locuinței tale cât și de designul pe care l-ai ales. Ai ales un stil modern, clasic, minimalist, rustic sau vintage? Uite aici câteva idei de care să ții cont în funcție de stilul ales de tine.

Bucatarie mica moderna

Dacă pentru întreaga ta locuință ai ales un stil modern, atunci trebuie să ții cont de acesta și în amenajarea bucătăriei tale mici. Uite aici câteva sfaturi pentru obținerea unei bucătării mici și modernă.

Folosește vopsea sau tapet de culoare deschisă pentru a face ca spațiul să se simtă mai mare și mai luminos.

Culorile deschise, cum ar fi albul, crem și pastelurile, pot contribui la a face ca bucătăria ta să se simtă mai deschisă și mai aerisită. Acestea reflectă lumina și creează o iluzie de mai mult spațiu, ceea ce le face o soluție excelentă pentru bucătăriile mici.

Instalează rafturi plutitoare pentru o depozitare suplimentară fără a ocupa spațiu pe podea

Dacă nu dispui de prea mult spațiu în dulap, rafturile plutitoare pot fi o modalitate excelentă de a depozita vasele, paharele și alte obiecte fără a ocupa un spațiu valoros pe podea. 

În plus, acestea pot adăuga o notă decorativă bucătăriei tale și o pot face să pară mai personalizată.

image34image28

Bucatarie mica rustica

Dacă pentru locuința ta ai optat pentru un stil rustic, ai grijă să alegi același stil și când vine vorba de bucătăria ta. Uite aici câteva aspecte de care să ții cont în amenajarea bucătăriei tale mici.

Optează pentru mobilier din lemn rustic în culorile lui naturale și încearcă să le combini cu nuanțe vii. Poți opta pentru un blat din ceramică într-o nuanță crem, iar pentru optimizarea spațiului poți apela la etajere din lemn pentru spațiile de depozitare.

image30image13image58

În astfel de designuri contează și luminile pe care le alegi pentru întregul spațiu. Iar dacă vrei să-l pui cât mai mult în valoare, Pendulul Retro Rope 2 poate fi o variantă excelență pentru acest design.

image59

Pendulul Retro Rope 2

Bucatarie mica clasica

Ai ales pentru întreaga locuință un design clasic și urmează să amenajezi din bucătăria, dar nu știi ce stil să alegi? Îți spunem noi. Menține stilul clasic pe care îl ai în toată casa!

Există o mulțime de modalități de a crea o bucătărie clasică, dar una dintre cele mai simple este să începi cu o paletă atemporală. Vopsește pereții și dulapurile în alb și rămâi la podele clasice din lemn masiv. 

Paleta va stabili imediat tonul în spațiul tău, oferindu-ți o pânză clasică cu care să lucrezi pe măsură ce adăugi corpuri de iluminat și decor.

image57image10image24

Și aici, corpurile de iluminat joacă un rol foarte important. Poți opta pentru un candelabru supradimensional care să scoată în evidență frumusețea spațiului. Candelabru Ceramics Gold Dining 800 poate fi o soluție elegantă pentru mica ta bucătărie clasică.

image18Candelabru Ceramics Gold Dining 800

Bucatarie mica in stil minimalist

Bucătăriile mici în stil minimalist sunt perfecte pentru spațiile mici. Stilul minimalist este reprezentat doar de câteva elemente cheie de care ai nevoie, fără a aglomera întregul spațiu. 

Dar doar pentru că mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de interioare minimaliste, asta nu înseamnă că spațiul trebuie să fie gol. Gândește-te la aceasta ca la o operațiune secretă, obiectele de valoare trebuie să fie reduse și ascunse. 

Aspectul ar trebui să fie curat, dar plin de piatră de lux, electrocasnice elegante și finisaje superbe.

image46 image1image9

La bucătăriile în stil minimalist, corpurile de iluminat trebuie să fie și ele cât mai minimaliste, dar care să iasă în evidență prin frumusețea lor.

Lustra LED 120W Minimalist 2 Black, elegantă și modernă se va potrivi perfect în amenajarea bucătăriei tale.

image63

Lustra LED 120W Minimalist 2 Black

Descoperă întreaga gamă de lustre led →

Bucatarie mica in stil vintage

Vrei să amenajezi o bucătărie mică în stil vintage, dar nu știi de unde să începi? Uite aici câteva aspecte de care să ții cont.

Bucătăriile în stil vintage trebuie să funcționeze ca spații de lucru din secolul XXI. Dulapurile vopsite, ușor de curățat, chiuveta cu șorț adânc, blaturile din lemn sigilat și podelele vopsite oferă un stil rustic cu multă funcționalitate. 

Rafturile deschise și dulapurile cu uși de sticlă pun în evidență bolurile de amestec și piesele de servire de epocă. Un raft primitiv se poate transformă într-o insulă mică, dar utilă, care completează întreaga încăpere.

image40image47image39

Cum amenajam o bucatarie mica în funcție de forma sa?

image3

Sursă: pexels

Acum că ne-am lămurit cum putem amenaja o bucătărie mică în funcție de stil, a venit timpul să vedem cum putem amenaja o bucătărie mică și în funcție de forma sa. 

Spațiul mic nu e neapărat o problemă, dar forma acestuia ar putea să-ți dea mai multe bătăi de cap în procesul de amenajare.

Bucatarie mica patrata

Cum amenajăm o  bucătărie mică pătrată? Designerii din domeniu au găsit mai multe soluții care ne pot ajuta în optimizarea spațiului mic la capacitate maximă,

Vechiul sfat de demult, care consideră frigiderul, cuptorul și chiuveta ca fiind punctele unui triunghi, fiind important să te asiguri că distanța dintre ele nu este prea mică este valabilă mai ales în spațiile mici și pătrate.

Culorile și materialele pentru care optezi pot contribui în obținerea unei bucătării mai spațioase. Și aici utilizarea de oglinzi sau de blaturi de culoare deschisă cu proprietăți reflectorizante pot face ca încăperea să pară mai mare. 

În ceea ce privește combinațiile de culori, nu este necesar să te limitezi la o paletă luminoasă în bucătăriile mici și pătrate, așa că poți folosi liniștit culoarea. 

image7image43image48

Bucatarie mica dreptunghiulara

Când vine vorba de amenajarea unei bucătării mici dreptunghiulară, poți opta pentru dulapuri mari și impunătoare de ambele părți ale încăperii. 

În loc să recurgi la obișnuitul alb, poți alege să îmbraci pereții într-o marmură rotitoare și să acoperi dulapurile în cea mai frumoasă nuanță de crem. Aceasta poate fi o combinația perfectă de clasic și contemporan care să dea viață bucătăriei tale dreptunghiulare.

image14image21image49

Bucatarie mica pe colt

Dar ce faci atunci cât dispui de un spațiu mic. Îngust și trebuie să amenajezi o bucătărie mică pe colț? Stai liniștit, specialiștii au găsit rețeta și pentru aceste spații înguste. Nuanțele vii, alb, crem pot să-ți vina ajutor, oferind luminozitate întregului spațiu. 

Geamurile de sticlă de la dulapuri pot crea și ele senzația de spațiu mult mai mare, minimizarea accesoriilor, axându-se doar pe cele cu adevărat utile, pot crea și ele impresia de spațiu curat și aerisit.

image4image33image38

Și în cazul acestei bucătării, luminile și corpurile de iluminat pe care le alegi, joacă un rol important. Alege-le cu grijă pentru a se potrivi perfect în designul tău.

Pendul Nordic Design Hexagonal poate fi o variantă perfectă pentru acest spațiu, oferindu-i căldura și toată luminozitatea de care are nevoie.

image60Pendul Nordic Design Hexagonal

Bucatarie mica si ingusta

Dar ce faci atunci când te confrunți cu un spațiu mic și îngust în care trebuie să amenajezi o bucătărie. Îți spunem noi: poți începe prin a selecta doar obiectele importante de care ai nevoie în aceasta, cele sezoniere încearcă pe cât posibil să le depozitezi în altă parte. 

Dulapurile mari și impunătoare sunt o variantă perfectă și aici, deoarece te ajută să maschezi cât mai multe lucruri în ele fără a da senzația de spațiu supraaglomerat.

image16image51image55

Cum amenajam o bucatarie mica în funcție de compartimentare?

image27

Sursă: pexels

Amenajarea unei bucătării mici ține și de compartimentare acesteia și mai ales ce tip de bucătărie îți dorești. Vrei să fie o bucătărie mică open-space sau o bucătărie mică închisă? Deoarece există diferențe majore între acestea. 

Spre exemplu la bucătăria tip open-space, open space-ul joacă un rol important oferind bucătăriei senzația de spațiu mai adâncit și spațios. Să le luăm pe rând și să vedem de ce trebuie să ții cont în amenajarea acesteia în funcție de compartimentare.

Bucatarie mica open-space

Poate funcționa cu adevărat o bucătărie open-space  într-un spațiu mic? Va putea o bucătărie mică să funcționeze perfect și să arate uimitor de elegantă în timp ce își împarte spațiul cu o zonă de luat masa? Răspunsul la ambele întrebări este Da! 

Atunci când creezi o bucătărie deschisă, trebuie să te asiguri că urmărești un aspect coerent. Ambele spații ar trebui să curgă împreună fără efort, ca și cum ar fi una singură. Asta nu înseamnă că trebuie să fie identice, dar ar trebui să existe unele caracteristici comune. Acest lucru îți permite obținerea unui aspect mai natural. 

Bucătăriile open-space includ un anumit nivel de separare între camera de zi. 

Poți opta pentru o insula de culoare albastru deschis, dotată cu rafturi, chiuvetă, care să delimiteze zona de bucătărie de living.

image15image52 1image53

Și în acest design luminile joacă un rol important în conturarea întregului spațiu. Pendul Golden Bowl este un accesoriu perfect, ce se încadrează perfect într-o bucătărie open-space.

image62Pendul Golden Bowl

Bucatarie mica inchisa

Când vine vorba despre amenajarea unei bucătării mici închisă, aici trebuie să te folosești de întreg spațiul de care dispui pentru a obține o bucătărie funcțională și practică.

Încearcă pe cât posibil să nu ocupi spațiu valoros pe tejghea cu obiecte voluminoase, cum ar fi prăjitorul de pâine sau cuptorul cu microunde. Așează-le pe un cărucior mic de bucătărie pentru a le ține la îndemână. 

De asemenea, poți economisi spațiul din dulapuri depozitând aici și articolele voluminoase, cum ar fi mixerul sau slow cooker-ul.

Atunci când fiecare bucățică de spațiu contează e important să proiectezi inteligent întregul spațiu pentru a-l folosi la capacitate maximă. Optează pentru dulapurile mari în înalte pentru spații de depozitare mai multe.

image25image39 1image61

Cum amenajam o bucatarie mica în funcție de culoare?

image23

Sursă: pexels

Atunci când trebuie să amenajezi o bucătărie în funcție de culoare, trebuie să reții că cele mai bune combinații de culori creează interes în tot spațiul, fără a-l face să se simtă claustrofob.

 Albul rece, tonurile calde de pământ, pastelurile de plajă și chiar culorile primare pot fi folosite pentru a personaliza bucătăriile mici. Schema de culori nu ar trebui să distragă atenția de la sarcinile de gătit și de curățenie la îndemână și, ori de câte ori este posibil, culorile ar trebui să lege bucătăria de spațiile adiacente, ceea ce, la rândul său, face ca bucătăriile mici să pară mai mari.

Înainte de a alege culorile pereților bucătăriei mici, finisajele dulapurilor, suprafețele și accesoriile, gândește-te la atmosfera pe care dorești să o creezii, la cantitatea de lumină naturală pe care o primește bucătăria și la modul în care poți distribui culoarea pentru a crea un aspect coerent. 

Încearcă să limitezi culorile bucătăriei mici la doar două sau trei nuanțe, astfel încât designul bucătăriei tale mici să nu se simtă aglomerat sau prea încărcat. Încearcă una dintre aceste idei strălucitoare de culori pentru bucătării mici și reenergizeaza spațiul de gătit.

Cum amenajam o bucatarie mica în funcție de materialele folosite pentru finisaj?

image44

Sursă:southernliving.

Trebuie să știi de la început că materialele și finisaje folosite jocă un rol important în proiectarea unei bucătării, dar și în durata de viață a acesteia.

Materialele asigură suportul structural al diferitelor module în designul bucătăriei în timp ce, finisajele, așa cum sugerează și numele, adaugă un finisaj final materialului, făcându-l neted. 

Finisajele conferă dulapurilor de bucătărie un aspect atrăgător și protejează materialele de temperaturi extreme sau de orice alt tip de deteriorare. 

Iată aici câteva dintre cele mai comune materiale folosite în proiectarea bucatariilor mici. 

MDF – Placa de fibră de densitate medie (MDF) este construită cu o singură placă produsă prin legarea mai multor fibre de lemn. Este un tip comun de lemn prelucrat care are o textură netedă și oferă un finisaj excelent atunci când este combinat cu un laminat adecvat.

Placaj comercial – Placajul este o alegere populară în ultimele decenii în ceea ce privește proiectarea bucătăriilor moderne. Acesta este produs dintr-un anumit tip de panou de lemn care este fabricat după ce a fost prelucrat. Suprafața sa este laminată și lustruită, ceea ce îi conferă un finisaj excelent.

Laminatele –  sunt cele mai des folosite finisaje în orice bucătărie modernă și oferă o durabilitate foarte mare pentru prețul lor. Este de obicei fabricat din plastic și este un substitut excelent pentru lemnul natural și vine într-o mare varietate de modele, culori și modele. Acestea vin în diferite forme – texturate, cu luciu ridicat, moi și mate – și, prin urmare, îți permit să amesteci și să potrivești orice design pentru a-ți construi bucătăria de vis.

Acestea sunt doar o parte dintre cele mai cunoscute materiale când vine vorba de amenajarea unei bucătării. Nu uită, că este important ca toate elementele din bucătăria ta să se completeze și să formeze o unitate atât cromatică cât și estetică.

Cum amenajam o bucatarie mica in functie de forma mobilierului?

image6

Sursă: marthastewart

Forma bucătăriei tale va influența și tipul de mobilier pe care îl poți alege. Spre exemplu amenajarea unei bucătării mici în forma de L va fi total diferită de amenajarea unei bucătării în forma de U, atunci când vine vorba de mobilierul pe care îl alegi pentru acestea. 

În cele ce urmează îți și explicăm de ce, dar și ce poți să faci în funcție de forma bucătăriei tale.

Bucatarie mica in forma de L

Planificarea unei bucătării necesită multă muncă, la urma urmei, îți doreștii un loc care să funcționeze cu ușurință și, în același timp, să fie plăcut din punct de vedere estetic. 

Ideile de bucătării în formă de L sunt o alegere clasică exact din acest motiv. Forma oferă multă flexibilitate și depozitare, fără a se simți prea închisă.

Amenajările de bucătărie atent analizate asigură, de asemenea, că acest spațiu de lucru este doar atât, o zonă practică pentru a pregăti și găti. Acesta este motivul pentru care amenajările încercate și testate, cum ar fi cea în formă de L, supraviețuiesc testului timpului.

Bucătării în formă de L au o serie de avantaje deosebite. Oferind o soluție versatilă, bucătăriile în formă de L sunt o modalitate excelentă de a ajuta la maximizarea spațiului și pot fi adaptate la spații mari și mici. 

Nu numai că creează o dispunere mai deschisă și o senzație de spațiu, dar utilizează inteligent depozitarea în colțuri, diminuează fluxul de trafic între fiecare zonă și asigură un triunghi de lucru eficient.

image2image19image66

Bucatarie mica in forma de U

Bucătăriile în formă de U sunt modele eficiente cu trei laturi care oferă posibilități maxime de depozitare, cu totul la îndemână. Dacă spațiul este restrâns, aceste amenajări în formă de potcoavă oferă mult spațiu pe blat, dulapuri și sertare deasupra și dedesubt pentru un aspect ultra-streamlined. 

Nici bucătăriile în formă de U nu trebuie să se limiteze la trei pereți, iar ideile de amenajare a bucătăriei pot fi adaptate dacă există spațiu pentru o unitate de insulă sau un bar pentru micul dejun la un capăt al unei serii de unități. 

Fie că ai o amenajare în plan deschis sau o cameră separată, bucătăriile în formă de U funcționează bine în orice dimensiune și stil de cameră. 

Așa cum sugerează și numele, o bucătărie în formă de U are dulapuri pe trei pereți adiacenți pentru a crea o formă de U.Această dispunere este foarte flexibilă și funcționează indiferent de mărimea spațiului de care dispui.

image5image17image64

Sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii mici perfecte

image11

Sursă:thespruce

Bucătăria este adesea punctul central al unei case. Nu este doar un loc în care se prepară mesele sau se ia o băutură sau o gustare, mulți oameni se simt atrași de bucătărie ca de un loc de relaxare și de socializare cu prietenii și familia. Acest lucru este valabil chiar și în cazul în care bucătăria este mică. 

Așadar, cum poți proiecta o bucătărie care să fie funcțională și fabuloasă atunci când ai un spațiu limitat? Iată câteva sfaturi pe care să le iei în considerare atunci când vrei să amenajezi o bucătărie mică.

Planifică și proiectează designul

Atunci când nu ai mult spațiu la dispoziție, trebuie să te asiguri că folosești fiecare centimetru. Așadar, a avea măsurători precise este chiar mai critic pentru o bucătărie mică decât în cazul spațiilor mai mari (deși este important și acolo). Acest lucru include înălțimea până la tavan și poate chiar cât de înalt ești, deoarece depozitarea ar trebui să fie la îndemână.

Amintește-ți de triunghiul de gătit

Amintește-ți de “regula triunghiului”. Aceasta este încercată și adevărată și presupune luarea în considerare a faptului că mișcările într-o bucătărie se desfășoară, de obicei, între frigider, chiuvetă și aragaz. 

Există, de asemenea, un spațiu de pregătire, dar, în mod normal, acesta se află lângă unul dintre aceste trei puncte. 

Dacă ai o bucătărie mică, este posibil să vrei să păstrezi aceste trei puncte aproape unul de celălalt. Dar, din moment ce bucătăria este mică, s-ar putea să nu dorești ca acestea să fie prea apropiate. De exemplu, nu ai vrea ca un aragaz fierbinte să interfereze cu un frigider care se răcește.

Ia în considerare spațiile de depozitare

Bucătăriile mici înseamnă că trebuie să faci cât mai mult spațiu de depozitare posibil. Cu toate acestea, poți renunța la un pic de spațiu pentru, poate ironic, o senzație de spațiu mai mare. 

Ce înseamnă asta? Ai putea avea dulapuri sau rafturi pe pereți, deasupra blaturilor, dar acestea nu trebuie să fie la fel de adânci ca și blaturile inferioare. Acest lucru permite ca linia ochilor să aibă mai mult spațiu pentru a respira, ca să spunem așa, astfel încât nu vei simți că pereții se închid atât de mult.

Fii creativ cu insula de bucătărie

Insulele de bucătărie pot fi locuri multifuncționale pentru bucătăria ta mică. Poate că va trebui să fie puțin mai îngustă decât într-o bucătărie mai mare, dar tot te poți folosi de toată funcționalitatea și distracția pe care o oferă o insulă. 

Aceasta poate trece de la o zonă de pregătire la o stație de servire, după cum ai nevoie. Sau poate fi o zonă de luat masa pentru mese ocazionale sau un bar informal pentru a găzdui cocktailuri cu prietenii.

Nu uita de iluminat și prize

Să lucrezi într-o bucătărie mică nu înseamnă că trebuie să fie întuneric. Sau lipsită de funcționalitate. Ar trebui să iei în considerare corpuri de iluminat nu doar din tavan, ci poate și sub dulapuri, lângă spațiile de lucru, astfel încât să poți pregăti mesele fără să aduci o lampă. 

Acest lucru este mai ales în cazul în care nu aveți o fereastră. De asemenea, pe măsură ce iei în considerare aspectul și “triunghiul”, ar trebui să te asiguri că există suficiente prize electrice disponibile pentru aparatele tale electrocasnice. 

Nu vrei să muți lucrurile de fiecare dată când vrei să-ți faci o cafea sau să pregătești un smoothie.

Pendul Glass Gold 220 este o variantă perfectă pentru iluminarea întregului spațiu într-o lumină caldă și vie, într-un spațiu mic.

image22Pendul Glass Gold 220

Dacă te pregătești să-ți amenajezi bucătăria, sfaturile de mai sus cu siguranță îți vor fi de folos. Nu uita să ții cont de stilul de design pe care îl alegi și să-l menții și atunci când vine vorba de elementele și accesoriile utile în bucătărie.

Ține cont de gusturile și preferințele tale și înglobează-le în designul mult dorit pentru bucătăria ta mică!