tutorial instalare lustre
Blog

Ghid pas cu pas: Cum să montați o Lustra în casa dvs.

Instalarea unei Lustre în casa dumneavoastră poate fi o modalitate excelentă de a adăuga un pic de lux spațiului dumneavoastră de locuit. Lustrele sunt corpuri de iluminat elegante care pot adăuga o notă de rafinament oricărei locuințe. În plus, acestea pot contribui la furnizarea unui strat suplimentar de iluminat ambiental în casa dvs. Instalarea unui lustre este o sarcină simplă care poate fi finalizată în doar câțiva pași. Acest ghid pas cu pas vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a instala cu succes  o lustră în casa dvs. De la selectarea modelului potrivit pentru casa dvs. până la conectarea acestuia la sursa de alimentare, acest ghid vă va face să vă simțiți ca un expert în cel mai scurt timp. Cu doar câteva unelte și câteva îndrumări, puteți instala cu ușurință un lustra în casa dvs. și vă puteți bucura de căldura și frumusețea suplimentare pe care le oferă.

Selectarea lustrei potrivite

Alegerea lustrei potrivite pentru casa dumneavoastră poate fi unul dintre cei mai importanți pași în instalarea unui lustre în locuința dumneavoastră. Există multe modele de lustre disponibile. Știind care este lustra potrivită pentru spațiul dvs. puteți îmbunătăți foarte mult aspectul instalației de iluminat din casa dvs.

Există câteva lucruri care trebuie luate în considerare atunci când alegeți o lustră pentru casa dvs. În primul rând, veți dori să alegeți o lustră cu o culoarea potrivită a luminii. Lumina albă este cea mai populară culoare de lumină, dar există și alte câteva culori de lumină disponibile, cum ar fi albastru și opțiuni de schimbare a culorii. Apoi, veți dori să selectați o lustră cu dimensiunea potrivită pentru camera dumneavoastră. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este forma tavanului casei dvs. Anumite lustre au un bol mai mare care poate fi instalat într-o casă cu un tavan boltit, dar altele au un bol mai mic care ar fi mai potrivit pentru o casă cu un tavan plat sau neted.

Pregătirea pentru instalare

Înainte de a începe să vă instalați lustra în casă, veți dori să vă asigurați că aveți toate uneltele și materialele de care aveți nevoie. Acestea includ un burghiu, bandă adezivă electrică, un nivel și un cablu prelungitor. De asemenea, veți dori să vă asigurați că aveți suficient timp pentru a finaliza instalarea. Curățarea, uscarea și vopsirea pereților și a tavanelor pot lua o cantitate semnificativă de timp.

Conectarea Lustrei la sursa de alimentare cu energie electrică

Nu uitați să decuplați energia electrică din casă înainte de orice acțiune.

Când vine vorba de conectarea lustrei la sursa de alimentare, este important să folosiți tipul de cablu potrivit. Cablul pe care îl utilizați va depinde de tensiunea electrică din zona dumneavoastră. Există trei tipuri majore de tensiune de alimentare utilizate. Primul este un sistem de 110 volți. Al doilea este un sistem de 220 de volți, care este comun în toată România. Ultimul sistem este un sistem de 320 de volți, pe care il regăsim în foarte puține locuințe. Dacă nu sunteți sigur de tensiunea pe care trebuie să o utilizați, consultați un electrician calificat. Pentru a vă conecta lustra la rețeaua electrică, va trebui să deschideți cutia electrică a lustrei. Acest lucru se poate face deșurubând capacul, ridicându-l și apoi glisând șina capacului. Odată ce cutia este deschisă, veți dori să găsiți cablul de alimentare. Cablul se află de obicei într-o zonă întunecată în interiorul cutiei, cu un conector la un capăt și trei pini la celălalt capăt. După ce ați localizat cablul, veți dori să îl scoateți din cutie și apoi să îl conectați la sursa de alimentare.

Poziționarea lustrei

Odată ce cablul de alimentare al lustrei este conectat, următorul pas este să poziționați lustra în locul potrivit în casa dvs. În funcție de tipul de clădire în care locuiți, este posibil să fie nevoie să ajustați ușor înălțimea lustrei dacă acest lucru este posibil. Acest lucru se poate face prin ajustarea înălțimii transformatorului de tavan.

Atunci când vă poziționați lustra, este important să țineți cont de forma camerei, precum și de orice decorațiuni sau mobilier pe care îl aveți în cameră. De exemplu, este posibil să doriți să vă îndepărtați lustra de o piesă de mobilier care nu vă place. De asemenea, este posibil să doriți să vă aranjați lustra într-un mod care să se integreze cu orice decor, cum ar fi agățarea unui lustre deasupra unei mese. În funcție de lustra pe care o selectați, este posibil să puteți, de asemenea, să vă plasați lustra într-un unghi pentru a spori și mai mult lumina ambientală pe care o oferă.

Fixarea Lustrei

După ce ați poziționat lustra, veți dori să o fixați la locul potrivit. Acest lucru se poate face prin simpla înșurubare a plăcii de montare pe tija lustrei. În funcție de lustra pe care o selectați, este posibil să aveți și o placă de montare care are un variator de intensitate încorporat.

Odată ce lustra este montată, veți dori să o porniți și să o testați pentru a vă asigura că funcționează corect. Acest lucru se poate face prin pornirea întrerupătorului de pe cablul electric. Pentru a testa dacă lustra funcționează corect, veți dori să vă asigurați că lumina este aprinsă și că emite un zumzet. În caz contrar, puteți testa dacă cablul electric este deteriorat sau dacă, cablajul este defect, pornind întrerupătorul de circuit în cazul unei pene de curent. De asemenea, puteți utiliza un tester de tensiune pentru a verifica dacă alimentarea funcționează la tensiunea corectă. De asemenea, puteți testa circuitul intern al lustrei prin pornirea variatorului.

Testarea Lustrei

Odată ce lustra este instalată, veți dori să vă asigurați că acesta continuă să funcționeze corect. Acest lucru poate fi realizat prin efectuarea unui test permanent al lustrei.

Testul lustrei este o inspecție periodică care ajută la asigurarea faptului că lustra funcționează la eficiență maximă. În timpul testulu, trebuie să porniți lustra și apoi să coborâți încet întrerupătorul până când bâzâitul lămpii încetează. Apoi, veți dori să ridicați încet comutatorul de atenuare până când lampa este la luminozitate maximă. În funcție de lustra pe care o selectați, este posibil să puteți verifica, de asemenea, starea lămpii cu ajutorul unui monitor de lampă inteligent încorporat.

Finalizarea instalării

Odată ce lustra este instalată în locuința dvs., veți dori să vă asigurați că pornește și funcționează corect.

Puteți păstra lustra în stare bună de funcționare curățând-o cu o cârpă umedă la fiecare două săptămâni. De asemenea, puteți utiliza un spray anti-coroziune o dată pe lună pentru a vă proteja lustra de deteriorarea cauzată de apă.