Amenajari bai mici de apartament
Blog

Amenajari bai mici de apartament: poze si idei din care sa te inspiri

Băile apartamentelor nu dispun de un spațiu generos, mai ales dacă este vorba despre apartamente vechi. În aceste condiții amenajarea spațiului vine cu provocări. Dar, amenajare baie mica apartament nu este o misiune imposibilă dacă totul este planificat de la început astfel încât să folosești fiecare spațiu și colțișor. Iar cu un proiect bine pus la punct, finalul va fi mai mult decât excelent.

Idei de amenajari bai mici de apartament in functie de finisaje

image34

Ca la orice început, trebuie să te decizi ce fel materiale și finisaje îți dorești în noua baie. Pentru că de aici pleacă întreaga idee de design. Poți alege orice, nu te lăsa constrâns de dimensiunile reduse ale spațiului,  deoarece combinațiile de materiale și texturi pot arăta foarte bine chiar și într-o baie mică.

Bai mici de apartament cu piatra naturala

Bai mici de apartament cu piatra naturala

Piatra naturală este un finisaj care se potrivește spațiilor largi, pentru că este impozant. Dar, se poate folosi și în spațiile mici, dar pe suprafeețe restrânse. Folosește piatra în spatele chiuvetei sau la zona de duș, ca un brâu la mijlocul peretelui sau pentru a încadra oglinda. Alege un model de piatră mai mic, pentru a se potrivi spațiului restrâns, și nu acele bucăți foarte impresionante.

Bai mici de apartament cu gresie si faianta

image13 1image24 2image27 2

Gresia și faianța sunt cele mai des întâlnite materiale într-o baie. Dar, pentru că le folosește majoritate, nu înseamnă că sunt plictisitoare. Există pe piață o gamă extrem de variată de culori, forme, dimensiuni. Pentru că baia ta este una mică, de apartament, nu alege plăci foarte mari. Îndreaptă-te către bucăți de gresie și faianță mici, eventual chiar în același model.

Dacă ești ceva mai îndrăzneț fă combinații de forme și culori. Alege o culoare puternică pentru gresie și pentru zona de duș. Așează faianța în formă de spic sau pe verticală și vei obține un efect interesant. 

În cazul în care alegi un astfel de aranjament, atunci corpul de iluminat ar trebui să fie unul simplu, care să nu atragă atenția, ci să pună în valoare podeaua și pereții.

image11

Lustra LED Baie 54W Universee Inspiration Black Square 300, LED inclus, 5 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Bai mici de apartament cu travertin

image16 1

Dacă ești iubitor al clasicului, atunci travertinul poate fi alegerea cea mai bună pentru baia ta. Culorile sale neutre se vor potrivi perfect într-un spațiu mic. Te poți juca și aici cu dimensiunile și textura finisajului. Alege pentru pereți plăci ceva mai mari, iar pentru zona de la duș și cea de la chiuvetă mozaic din travertin.

Amenajarea unei bai mici de apartament in functie de forma spatiului

image19 1

Forma băii pe care urmează să o amenajezi este la fel de importantă în deciziile de amenajare pe care le iei. Ține cont de zona în care sunt țevile și scurgerile, iar în funcție de asta fă planul. La fel, ține cont de amplasamentul prizelor și întrerupătoarelor și fă schimbările necesare din faza de proiect.

Idei de amenajari pentru bai mici de apartament in forma patrata

image20 2image28

Într-o baie pătrată, cada sau dușul ar fi bine să fie amplasate pe colț. Este cea mai bună alegere, pentru că astfel îți va rămâne loc pentru vasul de WC și chiuvetă. Amplasarea acestora două va fi stabilită de locația scurgerilor și a țevilor. Asta dacă nu vrei să le muți, dar în acest caz va crește bugetul. 

Fiind vorba despre o formă pătrată, îți va rămâne destul loc libere pe pereți. Umple-l cu o aplică care atunci când va aprinsă va da o lumină difuză, perfectă pentru o seară liniștită în cadă.

image17 1

Aplica LED 64W Tube Black, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Amenajarea unei bai mici de apartament in forma dreptunghiulara

image21 2image25 2image31

Într-o baie dreptunghiulară locul căzii sau a dușului este pe una din laturile scurte ale încăperii. Pe unul din pereții lungi așează chiuveta și eventual un dulap înalt pentru depozitare sau unul lung, care să folosească și pe post de blat pentru chiuvetă. 

Accesorizează zona cu o lumină LED și vei avea o baie mică, dar ingenios amenajată și luminoasă.

image23 1

Aplica LED 36W baie Focus Gold, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Amenajare baie mica de apartament in functie de stil

image18 2

Stilul de amenajare al băii ar fi bine să se încadreze în stilul apartamentului, sau măcar să împrumute câteva elemente. Nu este indicat ca o baie și mai ales una mică, să fie foarte încărcată. Către orice stil de design te-ai îndrepta, alege elementele de mobilier și decor astfel încât să nu încarce inutil încăperea.

Bai mici de apartament moderne

image3 2image7 2image8 2

Stilul modern este accesibil pentru amenajarea unei băi mici deoarece presupune linii simple, drepte, culori neutre, deci exact ceea ce trebuie unui spațiu mic pentru a fi chic. Dacă mai ai loc, poți opta pentru elemente de decor cum ar fi o plantă. 

În cazul în care nu optezi pentru asta, transformă corpul de iluminat într-un punct de atracție.

image5 1

Lustra LED 100W Mars, LED inclus, 2 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Bai mici de apartament clasice

image29 1image30 1image32

Stilul clasic este definit de eleganță, simplitate, dar și funcționalitate. Pentru o baie acest stil de amenajare se regăsește în oglinzi mari, pardoseală luxoasă. Chiar dacă specifice sunt piesele de mobilier mari, aici le-ai putea înlocui cu unele mai simple. Eleganța o poți obține din combinația pe care o faci între finisaje și o lumină bună care să pună în valoare elementele centrale.

image14

Oglinda LED 18 W de baie Sun Shine,1 sursa de iluminare

Bai mici de apartament minimaliste

image12 2image22 1image33

Cu siguranță, stilul minimalist pentru o baie mică de apartament este soluția ideală, dar și cea mai simplu de pus în aplicare. Alege culori deschise sau predominant alb. Poți folosi chiar faianță și gresie albe. Dar de modele diferite. Rosturile alege-le negre sau gri închis și vei obține astfel un contrast frumos. O plantă verde într-un colț liber va fi punctul de atracție. 

Amenajari bai mici de apartament in functie de culoare

image4 1

Culorile pentru baia ta de apartament alege-le în funcție de stilul de design. Dacă mergi pe minimalist, nu te abate de la alb, negru, gri sau un maro deschis. Dacă mergi pe clasic, poți varia între alb, un pic de verde,  culori pământii. 

Dacă însă îți dorești o baie colorată, nu te sfii și alege un tapet cu păsări, de exemplu sau unul în culori tari. Nu exagera cu petele de culoare, pentru că spațiul mic va deveni încărcat. 

Culoare poți aduce și prin faianță verde smarald sau albastră, sau un mozaic pe care să-l pui în zona dușului. 

Posibilități sunt nenumărate. Contează să te gândești foarte bine înainte de a lua decizia de amenajare și dacă este posibil să faci o simulare într-un program de design pentru a vedea cum arată combinația de culori pe care ți-o dorești. 

Importanta iluminatului in amenajarea unei bai mici de apartament

image2 2

Baia este nu doar locul în care te relaxezi după o zi lungă, cu o baie cu spumă sau cu un duș fierbinte. De cele mai multe ori este și locul în care te pregătești pentru o nouă zi, un loc poate și pentru machiaj. 

Îmbină cele două necesități și alege iluminatul astfel încât să fie potrivit pentru ambele situații. 

Pentru iluminatul general alege o aplică. Este cea mai potrivită, pentru că fiind vorba despre o baie mică, un corp de iluminat mare ar reduce din înălțime. Vei avea astfel lumină suficientă pentru activitățile obișnuite.

image15 1

Lustra LED Baie 72W Universee Inspiration Black, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Pentru a doua situație, când este nevoie de o lumină punctuală, pentru machiaj, de exemplu, cel mai potrivit ar fi să alegi aplice așezate deasupra oglinzii sau o oglindă cu lumină încorporată. Fă alegerea potrivită pentru stilul de amenajare pe care l-ai ales.

image1 1

Aplica LED 36W baie Face Black, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece, Echivalent 144W

image6 1

Oglinda LED 19 W de baie Black Border,1 sursa de iluminare, Echivalent 76W

Sfaturi utile pentru maximizarea spatiului in amenajarea unei bai mici de apartament

image10 2

Baia unui apartament este o provocare, într-adevăr atunci când vine vorba despre amenajare. Într-un spațiu restrâns trebuie să găsești loc pentru toate: chiuvetă, toaletă, duș sau cadă, dar și spații pentru depozitare. 

Pentru a maximiza spațiul cât mai mult posibil, începe cu locul în care vrei sau se pot așeza cele de mai sus. Ia în considerare faptul că țevile și scurgerile sunt deja acolo, deci trebuie să te orientezi în funcție de ele. Dacă însă îți dorești să le schimbi locul, o poți face, dar te va costa în plus. 

După ce ai stabilit locul acestor elemente care sunt indispensabile într-o baie, găsește locul pentru un dulap. În funcție de spațiu, poate fi mai înalt sau mai scund. O soluție la fel de bună este ca blatul chiuvetei să se întindă pe tot peretele, încorporând astfel destule spații de depozitare. 

Nu uita de un element la fel de important- iluminatul. Poate mai mult ca în orice altă cameră din casă, baia trebuie să aibă cea mai bună lumină. Pentru a obține asta pune o plafonieră pentru lumina generală, iar pentru lumina punctuală alege o aplică de perete, una deasupra oglinzii, o oglindă cu led. Fă alegerile în funcție de necesitățile tale și de stilul de amenajare. 

Folosește orice locșor care te poate ajuta să depozitezi lucruri. Pune o scară decorativă pe care o poți folosi ca suport pentru prosoape. O mică poliță poate fi un element de decor, dar și un spațiu pe care să ții diverse creme.  

Idei de amenajari bai mici de apartament sunt foarte multe. Alege-le pe cele care se pliază cel mai bine pe spațiul băii tale și pe necesitățile tale.