image13 1
Blog

Amenajare living | sufragerie moderna: poze si idei din care sa te inspiri

Living-ul este încăperea locuinței în care petreci cel mai mult timp- fie că citești, că te uiți la televizor sau stai la o șuetă cu prietenii. Așadar, pentru a te simți bine, și mai ales că te gândești la amenajare living modern, ia de la început în considerare toate aspectele, de la design, la culori, la mobilier. Dar, nu uita de iluminat

 

Cum amenajezi un living modern in functie de dimensiunea acestuia?

image22 1

Sursa foto: freepik.com

 

Spre deosebire de dormitor, baie și bucătărie, unde mobilierul este unul standard pentru ca încăperile să fie funcționale, decorare living modern poate fi o provocare. Și asta pentru că trebuie să alegi între acele obiecte care îți plac, îți sunt de folos și care încap în spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

 

Living modern mare

image54 1image40 1image9 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

În cazul unor dimensiuni generoase ale încăperii, ideile de livinguri moderne amenajate sunt infinite, pentru că în acest caz nu ești restricționat de locurile mici unde trebuie să înghesui mobila. Alege în acest caz ceea ce îți place, o canapea generoasă, un televizor mare, un covor care să îmbrace podeaua. Pentru că poți alege mobilier mai mult, fii atent la cromatică și la stilul adoptat, pentru a nu încărca. 

În cazul unui living mare, corpul de iluminat poate fi și el unul generos, în ton cu designul.

image5

Lustra LED 150W Zig Zag Negru, LED inclus, 8 surse de iluminare, Telecomanda, Dimabil, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Living modern mic

image42 1image7 1image25 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

La polul opus se află amenajarea unui living mic, evident din cauza dimensiunilor. Acestea restricționează atât numărul pieselor de mobilier, cât și volumul acestora. Dacă nu ai nicio idee, inspiră-te din modele amenajari livinguri moderne realizate de alții, dar aplică-le spațiului tău. 

Pentru a economisi spațiu alege mobilier compact cu mai multe funcționalități. În ceea ce privește culorile alege-le pe cele neutre, pale.

 

Cum amenajezi un living modern in functie de tipul locuintei?

image18 1

Sursa foto: thespruce.com

 

Structura arhitecturală a locuinței diferă dacă este vorba despre o casă sau despre un apartament la bloc. Acest aspect dictează modalitatea de amenajare, pentru a fi în concordanță cu întreaga locuință și cu spațiul oferit.

 

Amenajare living modern la bloc

image27 1image66image24 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: wereadulting.com

 

Proiectarea unor livinguri moderne amenajate la bloc ar trebui făcută cu minuțiozitate, pentru că, deși pare că structura unei astfel de camere este clasică, construcțiile noi vin cu propuneri de împărțire variate. Alege mobilier care să se potrivească perfect în spațiu și încearcă să folosești fiecare colț liber. 

Pentru că este vorba despre puțini metri pătrați, iluminatul este important, atât cel ambiental, cât și cel punctual. Pentru asta alege un lampadar adaptat stilului de amenajare.

image56

Lampadar LED 16W Futurist, 1 surse de iluminare

 

Amenajare living modern la casa

image72image28 1image53 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: thespruce.com

 

Un living la casă presupune din start că este vorba despre un spațiu generos. Dacă locuința se află în construcție, atunci, împreună cu arhitectul ai decis deja cum va fi construit și amenajat. Dacă amenajezi însă o construcție deja finalizată, folosește-te de fiecare colțișor și pune în evidență ce este mai frumos. 

Un colțar mare, cu fotolii în culori contrastante, o perdea care să îmbrace tot peretele, obiecte de artă pe care să le pui în evidență printr-un spot. Totul va arăta minunat dacă adaptezi alegerile la ceea ce îți place și îți este util. 

image19 1

Aplica Krystal Bright Auriu, 2 surse de iluminare

Idei de amenajare in functie de forma livingului

image43

Sursa foto: stylebyemilyhenderson.com

 

Idei amenajare living modern sunt o mulțime. Important este ca atunci când le pui în practică să ții cont de forma camerei tale. Orice idee se poate adapta și implementa în casa ta.

 

Living modern patrat

image3 1 image11 1image45 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

O formă pătrată a living-ului îți poate oferi lejeritate în amenajare, pentru că poți împărți mai ușor suprafața pe zone de interes. Dar, nu uita de regula generală: chiar dacă ai un spațiu generos, nu îl încărca cu mobilier, pentru că va părea mai mic. Dar, la fel de important este iluminatul. Pentru forma pătrată poți alege o aplică la fel, sau dimpotrivă, una rotundă, pentru a completa spațiul.

image14 1

Plafoniera LED 124W Hexagonal, LED inclus, 4 surse de iluminare, Telecomanda, Dimabil, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Living modern dreptunghiular

image46 1image6 1image75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Forma dreptunghiulară a living-ului dictează amenajarea generală: o canapea pe o latură, pe peretele opus un televizor. Ceea ce vine pe lângă va da aspectul dorit de tine: perdeaua aleasă, culorile pereților și ale texturilor, planta pe care o așezi în colț.

 

Living modern in forma de L

image52 1image30 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Un astfel de living se amenajează la fel ca unul dreptunghiular. Latura mică a literei L însă poate fi o provocare. O poți folosi pentru un birou la care să lucrezi, o măsuță de toaletă dacă este amplasată în așa fel încât nu se vede sau o bibliotecă. Culorile folosite pot di diferite pentru cele două zone, mai deschise în partea mai mică și mai puternice în zona mai mare, dar nu în opoziție. 

 

Amenajarea unui living modern in functie de materialele folosite pentru finisaj

image2 1

Sursa foto: thespruce.com 

 

Alegerea materialelor pentru finisaj se face în funcție de stilul ales pentru amenajare dar și în funcție de buget. Dacă îți dorești un material scump, nu renunța din cauza bugetului, ci pune-l pe o suprafață mai mică. Dacă îți dorești o atmosferă cozy alege lemnul, iar pentru un look extravagant, un candelabru cu cristale ar fi perfect. 

image62

Candelabru Divino Gold 600 E14, 8 surse de iluminare

 

Living modern cu parchet

image12 1image35 1image58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Parchetul este alegerea clasică și generală atunci când vine vorba despre amenajarea unei locuințe, mai ales a living-ului. Este elementul care dă confort și creează o atmosferă caldă. Ales într-o culoare a lemnului natur și combinat cu mobilier la fel, va da o notă de clasic, dar și eleganță încăperii.

 

Living modern cu piatra decorativa

image67image37 1image36 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Piatra decorativă este un element rece de decor, de aceea este indicat să o folosești doar pe porțiuni mici. Se potrivește foarte bine pe peretele cu living-ul sau pe cel cu canapeaua. Sau o poți folosi pentru a încadra un tablou sau un obiect decorativ.

 

Living modern cu vopsea decorativa

image17 1image69image49 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Alegerea vopselei se face pentru a se potrivi cu mobilierul și texturile din cameră. Fii atent când alegi vopseaua, pentru că poți da greș foarte ușor. Dacă optezi pentru culori mai închise, folosește-le pe suprafețe mici. Dacă însă dorești ca toți pereții să aibă aceeași culoare, alege una pală. 

 

Living modern cu lemn

image38 1image65image47 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

În amenajarea unui living lemnul se poate regăsi în parchet, în mobilier sau chiar și ca element de decor, pe un perete. Orice variantă ai alege nu vei greși, pentru că lemnnul masiv nu se va demoda niciodată și va fi mereu un element ce va da valoare casei.

 

Amenajarea unui living modern in functie de compartimentare

image26 1

Sursa foto: designcafe.com

 

Felul în care este compartimentat living-ul, dacă are sau nu balcon, dacă este open space, este și el un element de ținut cont în decorare pentru a se folosi la maxim spațiul. 

 

Living modern traditional

image64image8 1image73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Spațiul tradițional pentru un living este pătrat sau dreptunghiular, cu o fereastră și o ușă. În funcție de cum sunt așezate acestea îți poți face planul de amenajare. Pune canapeaua pe peretele mai mare dacă ai nevoie de una încăpătoare și alege o canapea extensibilă. 

Alege culori  care îți induc stare de bine și nu uita de texturi. Perne, o pătură aruncată pe canapea, un fotoliu de o altă culoare pot schimba cu totul designul. 

 

Living modern open-space

image51 1image29image4 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

În cazul în care living-ul și bucătăria și eventual holul formează un open-space, atunci amenajarea trebuie gândită ca un tot unitar. Separă totuși zonele prin culoare, printr-un covor, printr-un obiect de mobilier sau decor sau de ce nu, prin două aplice sau lampadare așezate în colțuri opuse. 

image61

Aplica Vintage Wood, 1 surse de iluminare

 

Living modern cu balcon

image34 1image71image31 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Dacă ești norocosul posesor al unui balcon hotărăște-te ce îți dorești de la acel spațiu. În cazul în care îți dorești să-l deschizi către living, atunci asigură-te că alegi ferestre de cea mai bună calitate. 

Zona balconului o poți folosi pentru a pune acolo o măsuță de cafea și două fotolii sau pentru o bibliotecă și un lounge în care să citești. Dacă însă spațiul și forma o permit, integrează-l complet în living, fără a face o delimitare clară. 

 

Cum sa amenajezi un living modern in functie de facilitatile oferite?

image59

Sursa foto: decoholic.org

 

Forma și dimensiunea living-ului îți pot oferi posibilitatea de a amenaja spațiul așa cum îți dorești și de a integra elemente care îți fac viața mai frumoasă. Alege-le pe acestea prima dată și construiește apoi amenajarea în funcție de ele, pentru a le integra perfect. 

 

Living modern cu semineu

image20 1image33 1image48 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Șemineul este visul oricărui romantic pentru o seară perfectă. Dacă îți dorești așa ceva în living-ul tău, sfătuiește-te cu cei care comercializează astfel de obiecte pentru a alege ce se potrivește cel mai bine încăperii tale. Apoi, variantele sunt nenumărate. Îl poți încadra cu piatră decorativă, poți pune o etajeră de lemn, deasupra un televizor sau o oglindă. 

Pentru a te bucura de frumusețea șemineului, alege o canapea super confortabilă pe care să o așezi vis-a-vis.

 

Living modern cu bar 

image55 1

Sura foto: roomhints.com

 

Barul este cel mai adesea întâlnit în living-urile open space și face legătura cu zona bucătăriei. Este folosit pentru a lua masa, dar și pentru a sta la un pahar de vin cu prietenii. Alege modelul blatului de bar identic cu cel din bucătărie sau dimpotrivă, pentru a delimita mai bine spațiul, alege un design cu totul diferit. Scaunele înalte ar fi bine să fie foarte confortabile și în ton cu stilul ales. 

Un element care va da foarte bine sunt corpurile de iluminat de deasupra barului. Acestea vor folosi și la delimitarea zonelor, dar alese bine pot fi un element de decor atrăgător. 

image32

Pendul LED 7 W Atlantis Black, 1 surse de iluminare

 

Living modern cu sistem home cinema

image41 1image1 1image70

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Un astfel de sistem care să te transpună într-o sală de cinema se potrivește cel mai bine pe un perete mare. La fel ca în cazul șemineului, pe peretele opus alege o canapea sau un colțar confortabile pentru a fi sigur că orele petrecute aici sunt perfecte. Neapărat alege o măsuță de cafea pe care să îți pui băuturile în timp ce te uiți la film. Și pentru a recrea atmosfera de cinema, alge culori închise, dar care să se combine perfect cu un candelabru elegant. 

image16

Candelabru Scaly Black 600, 9 surse de iluminare

 

Cum sa amenajezi un living modern in functie de culoarea peretilor?

image68

Sura foto: houzz.com

 

Dacă ai ales deja mobilierul, culoarea pereților îl va completa sau îl va pune în valoare dacă alegi nuanțe contrastante. Culoarea vopselei ar fi bine să fie în concordanță cu stilul ales pentru design, dar și cu preferințele tale. Alege ceva închis pentru eleganță sau ceva pal pentru o atmosferă relaxantă. 

 

Living modern in culori neutre

image23 1image57 1image50 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Culorile neutre, pale, îți vor asigura senzația de confort ori de câte ori vei petrece timp în living. Este o alegere sigură pentru că se potrivesc oricărei dimensiuni ale încăperii și oricărui stil de amenajare. Alege însă culoarea și tonalitatea care completează cel mai bine mobilierul și obiectele de decor. 

 

Living modern in culori calde

image10 1image39 1image44 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Culorile calde sunt alegerea majorității atunci când vine vorba despre vopseaua pereților. Alege însă o nuanță care să creeze un punct focal pentru a evita monotonia. De asemenea, culorile calde ale unor perne decorative sau ale draperiilor pot completa foarte frumos întregul decor. 

 

Living modern in culori reci  

image60image15 1image74

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Culorile reci se potrivesc persoanelor îndrăznețe și energice, iar un astfel de design presupune multă documentare, pentru că sunt destul de greu de asortat astfel încât să nu transforme living-ul într-un fiasco. Alege-le cu timp și verifică paleta de culori pentru afi sigur că ai ales combinațiile cele mai bune. 

 

Importanta iluminatului in amenajarea unei sufragerii moderne

Pentru că în living sau sufragerie, cum se mai numește încăperea, petreci poate cel mai mult timp, este necesar ca iluminatul să fie ales perfect. În amenajare sufragerie moderna este nevoie de iluminat general, dar și de unul punctual.

Dacă ai o sufragerie cu tavane înalte, atunci un pendul, poate chiar și cu mai multe brațe, s-ar potrivi perfect. Dacă dimpotrivă, încăperea este joasă, cel mai bine ar fi să alegi o plafonieră care să nu încarce foarte mult.

În living citești sau te uiți la televizor, deci este nevoie de o lumină punctuală. Ori alegi un lampadar cu intensitate reglabilă, ori încadrezi televizorul cu două aplice sau folosești o veioză pentru lectură. 

image76

Veioza Dandelion White, 4 surse de iluminare

 

În funcție de amenajare și spațiu, în living se potrivește foarte bine un lampadar așezat într-un colț. Acesta poate fi lăsat peste noapte ca lumină de veghe sau aprins pentru o atmosferă caldă și intimă. 

image21

Veioza Firefly, 6 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Sfaturi pentru amenajarea unui living modern perfect

image63

Sursa foto: architecturaldigest.com

 

Perfecțiunea în amenajare se atinge atunci când ești mulțumit de ceea ce a ieșit și te simți excelent în camera proaspăt decorată. Dar, pentru a ajunge la acest rezultat, începe cu planificarea. Stabilește stilul pe care vrei să îl adopți, culorile, materialele și cum vei aranja mobilierul. 

Nu uita de iluminat. Încă de la începutul lucrărilor alege locul în care vei pune veioze, lampadare și plafoniere pentru ca electricianul să tragă din timp cablurile și întrerupătoarele.

Bugetul este și el important, pentru că în funcție de el faci toate alegerile.