image25
Blog

Amenajare baie cu dus: poze si idei din care sa te inspiri

Baia este o încăpere importantă a casei, este locul unde, chiar dacă nu petreci foarte mult timp ca în living, te încarci de energie pentru o nouă zi sau ”dai jos” ceea ce ai acumulat pe timpul zilei. Pentru ambele situații este bine ca baia să fie amenajată într-un stil simplu, liniștitor, cu un vibe pozitiv. Dacă ești o persoană mereu pe grabă, care nu are timp sau nu îi place să facă băi lungi, atunci amenajarea unei băi cu duș este alegerea cea mai bună. 

Dacă ești în plin proces de reamenajare și nu știi ce să alegi, iată câteva idei baie cu dus pentru toate gusturile, spațiile disponibile și necesități.

 

Cum amenajezi o baie cu dus in functie de tipul locuintei?

image8

Sursa foto: gvdrenovationsinc.com

 

Amenajarea băii poate fi diferită în funcție de tipul locuinței în care se află și asta din punct de vedere al dimensiunilor care mai apoi dictează amplasarea mobilierului.

 

Amenajare baie cu dus la bloc

image27image18image44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: bhg.com

La bloc spațiul este restrâns, cu atât mai mult cel dedicat băii. De aceea, cel mai indicat este amplasarea unui duș. Vei utiliza astfel spațiul cât mai eficient și vei avea loc și pentru depozitare sau chiar o mașină de spălat haine. Aalege piese de mobilier mici, suspendate și o lustră care să nu ocupe foarte mult spațiu, pentru că ai nevoie de o sursă de lumină bună.

 

image29
Lustra LED Baie 90W Universee Inspiration Black Square 400, LED inclus, 5 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Amenajare baie cu dus la casa

image3

image11

image23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

Într-o casă spațiul dedicat băii este mai mare. Într-un astfel de loc se poate amenaja un duș generos, cu două capete de duș, în care să te simți exact ca la spa. Pentru că spațiul permite și pentru un aer relaxant, folosește plante verzi care să te ducă cu gândul la o oază și vei transforma astfel dușul într-unul din momentele de relaxare ale zilei. Vei avea și suficient loc pentru depozitare, dar aranjează dulapurile în așa fel încât să nu încarci spațiul, chiar dacă este unul generos.

 

Idei pentru a amenaja o baie cu dus in functie de stilul locuintei

image49

Sursa foto: justinplace.com.au

 

Pentru un aspect unitar, stilul de amenajare al băii ar trebui să se încadreze în cel general al locuinței. Dar, pentru a beneficia de atmosfera relaxantă exact ca într-un spa, ia în considerare idei amenajare baie cu dus în această direcție. Combină stilul casei cu cel al locului în care te vei relax zilnic și bucură-te de experiență.

 

Amenajare baie moderna cu dus

image16image22image7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: renoguide.com.au

 

O amenajare baie moderna cu dus presupune linii simple, drepte, moderne. Stilul modern nu înseamnă extravaganță sau culori care să-ți ia ochii ci dimpotrivă, o paletă de culori neutre și un mobilier simplu se vor combina perfect, stil care va fi modern și peste câțiva ani. Foarte bine se va potrivi în acest cadru o oglindă cu lumină încorporată.

image9

Oglinda LED 10W baie Wooden, 1 sursa de iluminare

 

 

Baie cu dus clasica

image40

Sursa foto: homify.co.uk

 

Stilul clasic în amenajarea băii se potrivește perfect într-o casă, pentru că presupune obiecte de decor mari, oglinzi la fel. Pentru iluminatul central alege un candelabru de efect. Chiar dacă nu este o sursă de lumină specifică băii, va da un aer clasic dar excentric și va transforma baia ta într-una specială. 

În ceea ce privește culorile, alege pereți albi și mobilă în culoarea lemnului natur sau băițuit mai închis.

 

Amenajarea unei bai cu dus in stilul romantic

image1image47image10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Stilul romantic se potrivește perfect unei băi cu duș. Pentru a accentua această atmosferă, alege faianță albă pentru zona dușului și chit negru. Atârnă ghivece cu flori atât în duș, cât și în restul băii. Feroneria neagră va arăta foarte bine în combinație cu dulapurile verzi.

 

Baie cu dus in stil minimalist

image56image57image30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Stilul minimalist este foarte simplu de implementat într-o baie și asta pentru că strictul necesar, adică dușul, chiuveta și dulapurile sunt relativ ușor de aranjat. Ca element de decor alege o scară pe care să așezi prosoapele, iar în ceea ce privește culorile, combină albul cu culoarea lemnului si/sau negru ori alege orice altă combinație de maxim 3 culori sau nuanțe. 

Nu uita de iluminat. O aplică așezată deasupra oglinzii va completa perfect lumina uneia pusă pe tavan.

 

image19
Aplica LED 36W baie Mobille Black, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Baie cu dus de lux

image31image36image4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Chiar dacă luxul este asociat cu extravaganța și o astfel de imagine se potrivește cel mai bine unei băi largi, cu cadă, dulapuri mari, totul poate fi adaptat și unei băi mai mici, cu duș. Alege mobilier lucios, feronerie aurie și de ce nu un candelabru la fel. Pentru o notă în plus de eleganță alege o perdea pentru geamul băii pe care o poți lăsa să cadă până la podea.

 

image55
Baterie Lavoar Golden Spring

 

Cum amenajezi o baie cu dus in functie de dimensiunea acesteia?

image15
Sursa foto: freepik.com

 

Când pui la cale planul de amenajare al băii, în primul rând  ține cont de dimensiunile acesteia. În funcție de acest aspect vei lua deciziile de amplasare al mobilierului, cât de mare să fie acesta precum și unde vei pune dușul și chiuveta.

 

Baie cu dus mica

Pentru băile mici alegerea dușului este cea mai potrivită. Vei economisi spațiu pe care îl vei putea folosi pentru depozitare. În funcție de posibilități, așează dușul pe latura mică a băii sau chiar pe colț. Dacă ai o fereastră ar fi bine ca dușul să fie lângă ea pentru ca aerisirea să se facă ușor. 

În ceea ce privește spațiile de depozitare, alege dulapurile pentru a pune în ele strictul necesar și ceea ce folosești în mod uzual în baie. Nu încărca pereții inutil. 

Iluminatul punctual se poate realiza cu ajutorul benzilor led. Vei economisi astfel spațiu și vei da un aer interesant băii.

image14

Banda LED 1 Alb/Rece

 

Baie cu dus mare

O baie amenajată într-un spațiu generos înseamnă multe posibilități. În primul rând, dușul poate fi ”piesa” centrală a încăperii. Amenajează-l pe tot peretele băii, instalează două capete de duș tip ploaie, scoate-l în evidență cu o gresie și faianță în culori vii. Și pentru că este vorba despre o baie generoasă, două chiuvete vor salva din timpul familiei atât de prețios, mai ales dimineața.

image43

Aplica LED 30W baie Focus Gold Mini, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Cum sa amenajezi baia cu dus in functie de materialele folosite pentru finisaj?

image20

Sursa foto: freepik.com 

 

Un prim criteriu în alegerea materialelor pentru amenajarea băii ar putea fi bugetul de care dispui pentru acest proiect. Corelată cu acesta este stilul de amenajare pe care ți-l dorești, iar de aici vei alege tipul materialelor astfel încât să obții rezultatul cel mai bun.

 

Baie cu dus cu gresie si faianta

 

image33 image34image6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

Gresia și faianța sunt materialele cel mai des folosite în amenajarea băilor. Poți opta pentru acestea, dar chiar dacă sunt materiale clasice, ai la dispoziție o gamă extrem de largă de forme, culori și dimensiuni. Zona dușului o poți scoate în evidență printr-un model de faianță și gresie identice, în contrast cu restul băii. Sau folosește același tip de faianță în zona dușului și a chiuvetei, iar în rest alege o zugrăveală cu lavabilă pe bază de ulei.

 

Baie cu dus cu piatra naturala

image12image50image32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Piatra naturală va da un aspect rustic băii tale, dar în funcție de cum vei combina culorile și restul materialelor poți obține un design modern. Pentru asta folosește o lustră extravagantă, poate chiar cu cristale, care în combinație cu piatra va da un rezultat dramatic.

 

image24

Candelabru LED 108W Union Gold, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Baie cu dus cu mozaic

image5image52image41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Mozaicul va da băii tale veselie dacă vei alege culori tari, iar dacă vei merge pe contrastul de alb-negru vei obține un design elegant. Este alegerea ta, în funcție de stilul pe care ți-l dorești, la fel și cât și unde așezi mozaicul. Dacă este un model încărcat pune-l pe o suprafață mică din baie, cum ar fi zona dușului sau a chiuvetei. Se poate opta pentru gresie tip mozaic, iar în acest caz, pentru a nu încărca vizual, folosește faianță sau zugrăveală într-o singură nuanță.

 

Baie cu dus cu parchet

image39image17image48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Parchetul în baie dă o notă de eleganță. Pe piață există parchet care este rezistent la umezeală, deci perfect pentru o astfel de amenajare. Alege o nuanță închisă care va contrasta foarte bine cu o faianță deschisă la culoare, chiar albă, așezată orizontal în restul băii, iar la duș sub formă de spic. Vei delimita astfel zona într-un mod simplu, dar de efect.

 

Baie cu dus cu vopsea decorativa

image2image26image42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Nu mai este în trend să acoperi toți pereții, de jos până sus cu faianță. Așa că în zonele rămase libere este nevoie de vopsea. Alege una specială pentru băi, care e rezistentă la umezeală și previne formarea mucegaiului. Dacă ai ales faianță colorată, atunci alege o vopsea într-o culoare simplă, pală. Sau poți inversa design-ul: contrastează totul printr-o vopsea într-o culoare tare pe lângă o faianță albă, simplă.

 

Amenajarea unei bai cu dus in functie de tipul dusului

image28

Sursa foto: floorwalldesign.com

 

Alegerea tipul de duș- walk in sau cu cabină depinde de necesitățile celor care folosesc baia, dar și de spațiul disponibil. Dușul walk in presupune o investiție puțin mai mare din cauza scurgerii speciale ce trebuie realizată în podea, în timp ce amenajare bai cu cabina de dus este mai simplu.

 

Baie cu dus de tip walk in

image37image46image53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Dușurile tip walk in au devenit foarte populare în ultimii ani și asta datorită aspectului modern pe care îl dau încăperii și faptului că se integrează ușor în cam orice spațiu. 

Pentru că ori nu au ușă, ori aceasta este din sticlă, lărgesc vizual baia și oferă lejeritate celui care îl folosește. 

Poate cel mai mare avantaj este faptul că neavând treaptă sau una foarte mică, este ușor de utilizat și de persoanele în vârstă. Așa că dacă ai în plan să folosești baia pe care o amenajezi acum până la adânci bătrâneți, ia în considerare acest aspect. 

Avantajele unui duș walk in continuă: poți alege orice fel de cap de duș, de la cele pe perete, la cele care imită ploaia, se potrivesc foarte bine în spațiile mici, poate fi adaptat oricărei forme a spațiului și poate fi personalizat.

 

Baie cu dus tip cabina

image35image13image21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Dacă ai ceva idei amenajare baie cu cabina dus ia în primul rând în considerare locul în care vrei să o amplasezi și asta pentru că, deși se găsesc sub diferite forme, fiind o cabină, trebuie să se potrivească perfect în locul ales. Înainte de a cumpăra cabina află în ce parte se deschide ușa acesteia, pentru a fi sigur că se potrivește spațiului tău. Dacă nu este destul, atunci alege o cabină cu ușă glisantă. 

Dar, cabinele de duș au și avantaje: poți alege una cu opțiuni de jeturi, lumini, ca să te simți exact ca într-un spa. 

Comparând cele două opțiuni,  amenajare baie cu cabina de dus poate fi mai greu de implementat dacă nu ai spațiu suficient, iar amenajare cu duș walk in este ceva mai dificilă din cauza scurgerii în podea care trebuie făcută de la zero.

 

Importanta iluminatului in amenajarea unei bai cu dus

Iluminatul băii este foarte important, mai ales dacă aici este amplasată și o măsuță de toaletă sau o zonă unde se realizează machiajul. În acest caz este absolută nevoie ca această zonă să fie iluminată ori printr-un spot așezat deasupra, ori cu ajutorul unei oglinzi cu lumini încorporate.

image51

Oglinda LED 51W de baie Frost, 1 sursa de iluminare

 

Corpul de iluminat din tavan ar fi bine să fie ales pentru a completa designul. Dacă ești îndrăzneț, alege un corp de iluminat în opoziție totală cu ce se așteaptă de la o astfel de încăpere, de exemplu un candelabru.

Pentru un stil minimalist poți opta pentru spoturi mari, încastrate în tavan. Foarte de efect vor fi zonele iluminate punctual printr-un spot mai mic sau o aplică.  Orice ai alege însă, găsești oferte foarte bune pe lumini de poveste.

 

Ce culori sa alegi cand vrei sa amenajezi o baie cu dus?

image45image38image54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com 

 

Culorile pe care le alegi pentru baia ta cu duș trebuie în primul rând să îți placă. Dacă ți se pare că nuanțe închise, chiar de negru sau gri, sunt cele care dau eleganță, atunci pe acestea ar trebui să le ai în baie. Dar, combină-le în așa fel încât să nu se transforme încăperea în ceva apăsător. 

La fel de bine o baie cu duș poate să fie în totalitate albă sau plină de culoare. În acest caz alege petele de culoare cu care să accentuezi anumite zone ale băii, cum ar fi zona dușului sau cea a chiuvetei. Nu combina multe culori pe toți pereții și pe toată podeaua, pentru că va fi obositor pentru ochi. 

O baie cu duș va arăta bine indiferent de culorile alese, cu condiția ca acestea să fie bine combinate, să nu fie prea mult dintr-una și să te folosești de accente de lumină cate să pună totul în evidență într-un mod subtil.