image55 3
Blog

Idei pentru amenajarea unui dormitor intr-un apartament: +70 poze si sfaturi din care sa te inspiri

Dormitorul este cea mai intimă încăpere a locuinței, camera în care te simți relaxat și în care intri pentru a te odihni. Tocmai că este un spațiu exclusiv al tău și al partenerului sau partenerei, este extrem de important să fie amenajat așa cum îți place, indiferent de stil, să fie confortabil și să te simți într-adevăr relaxat atunci când petreci timp acolo. Așa că ia în considerare orice amenajari dormitoare apartament, indiferent de stil. Important este să fie ”pe sufletul tău”. 

 

Reguli de baza in amenajarea unui dormitor intr-un apartament

image12 5

Sursa foto: havenly.com

 

Cu siguranță că atunci când îți dorești o schimbare în locuința ta, ai multe idei amenajare dormitor apartament. Dar, pentru a fi sigur că cea mai bună dintre ele poate fi și implementată, ține cont de mai multe lucruri: culorile pe care le alegi, texturile, aranjarea mobilierului și alegerea corpurilor de iluminat. 

 

Idei de amenajare a unui dormitor intr-un apartament in funcție de stil

image23 7image34 6image18 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Pentru ca un apartament să fie un tot unitar din punct de vedere al design-ului, amenajarea diferitelor încăperi ar fi bine să fie făcută în același stil. Petreci timp în toate cele interconectate- living, bucătărie, treci prin hol, baie-, iar o amenajare diferită ar putea fi obositoare. 

Când vine vorba despre dormitor însă, design-ul poate fi diferit. Și asta pentru că trebuie să fie camera în care să te simți cel mai bine, relaxat și unde să te odihnești. Iar dacă asta înseamnă să abordezi un alt stil de design, așa să fie!

 

Dormitor intr-un apartament modern

image28 4image48 4image50 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Stilul modern este caracterizat de linii simple, drepte. Pornește de la acest concept când alegi mobilierul pentru dormitorul tău de apartament. Nu folosi foarte multe elemente decorative. Și chiar dacă acest stil nu este unul foarte cald, poți îndulci atmosfera cu lumini bine plasate. 

De mare efect și la modă sunt pendulele așezate în laturile patului. 

image67

Pendul Moon Land Silver, 1 surse de iluminare

Descoperă gama de pendule →

 

Dormitor intr-un apartament clasic

image45 3image37 4image31 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Un dormitor amenajat în stil clasic va avea mobilier din lemn masiv, cu linii fine, lenjerii de culoare albă sau pasteluri în nuanțe din natură. Un tablou sau un obiect de decor realizat de un artist s-ar potrivi într-o astfel de amenajare. Iar dacă pui totul sub lumina unui candelabru, vei avea o atmosferă perfectă.

image10 6

Candelabru Bohemian Gold 400, 4 surse de iluminare

Descoperă gama de candelabre →

 

Amenajarea romantica a unui dormitor intr-un apartament

image29 4image40 4

 

 

Sursa foto: pinterest.com, havenly.com

 

Stilul romantic nu înseamnă doar culoarea roșie și inimioare. Duce către stilul boho chic, adică imprimeuri florale, dar nu foarte încărcate, culori închise în combinație cu veioze interesante. Combinând toate aceste elemente și așezând niște trandafiri pe noptiere,  poți obține o atmosferă de care să vă bucurați amândoi.

image49 1

Veioza cu pene naturale White, 2 surse de iluminare

 

Stilul rustic de amenajare a unui dormitor intr-un apartament

image33 4image22 7image65 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Lemnul duce cu gândul la rustic. Folosește-l în dormitorul tău pe post de tăblie pentru pat sau de ce nu, pentru a placa peretele accent. Dacă ți se pare prea mult, alege-l ca un element de decor pe un spațiu mai mic. Lambriurile vopsite în alb vor da și ele o atmosferă de fermă, confortabilă pentru un dormitor. 

 

Cum amenajezi un dormitor de apartament in stilul minimalist?

image6 7image4 6image47 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Dacă ești adeptul stilului minimalist, atunci pe lângă patul extrem de simplu ai nevoie de dulapuri la fel. Nu încărca ușile acestora cu niciun fel de detaliu, obiectele de decor rezumă-le la un tablou alb negru, iar așternuturile ar da perfect dacă ar fi albe, negre sau gri sau orice altă culoare uni. 

Și cum ai nevoie de un corp de iluminat, pentru a păstra stilul minimalist, alege o lustră care să acopere mare parte din tavan, pentru a renunța la alte corpuri de iluminat adiacente.

image11 1

Lustra LED 112W Minimalist 3 Gold Mini, LED inclus, 3 surse de iluminare, Telecomanda, Dimabil, Lumina: Cald, Natural, Rece

Descoperă gama de lustre →

 

Stilul Feng Shui de amenajare a unui dormitor intr-un apartament

image59 3image20 7image24 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

În Feng Shui amplasarea patului în dormitor este cea mai importantă decizie pentru că se spune că atunci când dormi se echilibrează energiile. Materialele din care este confecționat patul ar trebui să fie unele naturale, la fel ca și lenjeria. Important este să folosești elemente de decor la dublu, pentru a genera ideea de cuplu. De asemenea, lumina trebuie să fie una difuză, și nu directă. De aceea, o alegere foarte bună ar fi veiozele sau aplicele de perete cu lumină reglabilă. 

image13 3

Aplica Scaly Gold, 2 surse de iluminare

Descoperă gama de aplice →

 

Amenajarea unui dormitor de apartament in funcție de dimensiuni

image58 2image2 6image17 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Dimensiunile dormitorului dictează și ele nu neapărat stilul de amenajare, cât amplasarea mobilierului și culorile folosite. Ține seama de aceste idei pentru a avea un dormitor perfect.

 

Amenajare dormitor mic de apartament

image63 2image30 6image35 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Ideea de amenajare dormitor mic apartament te-ar putea speria poate, pentru că nu știi cum găsești loc pentru pat, pentru dulapuri, pentru o măsuță de toaletă eventual. Cu o planificare prealabilă, e posibil. Alege să așezi patul pe peretele cel mai mare. Încadrează-l cu mobilă, astfel vei obține pe același perete două lucruri: odihnă și depozitare, Pentru că ai nevoie și de noptieră, pune în locul rămas liber dintre tăblia patului și dulap o etajeră, de ambele părți. Va arăta simplu și va fi eficient.

 

Idei de amenajare a unui dormitor mare de apartament

image68 1image9 4image56 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Într-un apartament mare, lucrurile stau cu totul altfel. Imaginația ta poate da roade. Poți alege un pat de dimensiuni mai mari, cu tăblie mai mare, tapițată, poate chiar pe tot peretele. Dulapurile pot fi și ele generoase și de această dată așezate pe un alt perete decât cel cu patul. Un covor pus sub pat va da căldură încăperii și pentru că spațiul permite un lampadar alezat într-un colț va fi de efect, mai ales dacă pune în evidență un element de decor. 

image46 2

Lampadar LED 32W Futurist, 2 surse de iluminare

Decoperă gama de lampadare →

 

Amenajarea unui dormitor într-un apartament in funcție de utilizarea lui

image44 3

Sursa foto: havenly.com

 

Stilul de amenajare pe care îl alegi pentru dormitor trebuie să țină cont de cine va folosi încăperea. Dacă este pentru un cuplu, va arăta diferit față de un dormitor pentru un adolescent. Designul va fi altul, la fel și culorile și lumina pe care o vei folosi. 

Amenajarea unui dormitor matrimonial intr-un apartament

image54 4image42 4image14 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Pentru dormitorul matrimonial patul dublu este obligatoriu. Acesta poate fi așezat pe mijlocul peretelui, iar în jurul lui poate fi construit un ansamblu de depozitare. De asemenea, locul de sub pat poate fi folosit pentru a depozita diverse lucruri. DAr, fiind vorba despre două persoane care trebuie să aibă loc în această încăpere, alege un stil cât mai simplu și nu-l încărca inutil. Stilul modern sau cel minimalist se potrivește perfect în acest caz. 

 

Amenajarea dormitorului pentru tineri adolescenți intr-un apartament

image36 6image69 1image32 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Pentru un adolescent dormitorul este camera în care își petrece timpul, așa că este absolut necesar un birou. În ceea ce privește culorile și stilul de amenajare, sfătuiește-te cu cel sau cea care va folosi dormitorul, pentru a fi sigur că îi va fi pe deplin pe plac. Încearcă însă să te folosești de culori neutre, cu mici accente de decor, deoarece gusturile tinerilor se schimbă rapid și astfel design-ul camerei va putea fi adaptat mai ușor. În ceea ce privește corpul de iluminat, alege ceva wow, care va impresiona orice coleg care va veni în vizită. 

image5 2

Plafoniera Explosion Silver, 5 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Descoperă gama de plafoniere →

 

Amenajarea unui dormitor de o singura persoana intr-un apartament

image39 3image43 4image57 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Pentru dormitorul unei singure persoane este suficient un pat simplu sau unul dublu, dar mai mic, de lățime 140 cm. Astfel va rămâne loc suficient atât pentru un dulap, cât și pentru o măsuță de toaletă sau pentru una ce poate fi folosită pe post de birou. Dacă este loc, într-un colț poate fi așezat un fotoliu pentru citit, cu un tablou deasupra, totul pus în evidență de o aplică de perete.

image51 1

Aplica Globo Gold 150, 1 surse de iluminare

Descoperă gama de aplici →

 

Idei de amenajare a dormitorului de musafiri intr-un apartament

image61 3image38 6image60 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Dacă ai un astfel de spațiu disponibil, amenajează-l după gustul tău sau după un alt design decât dormitorul principal. Așa vei avea o oază în care să te retragi când vrei ”altceva”. Pentru că este un spațiu folosit ocazional, dar care poate folosi membrilor familiei ca spațiu de depozitare, alege să pui aici dulapuri mari și încăpătoare. Le vei putea umple cu lucrurile tale, dar vei avea și un extra spațiu pentru musafiri. Patul dublu este obligatoriu, pentru că astfel vei putea găzdui mai multe persoane. 

Sau, poți folosi camera și pe post de birou, iar atunci o canapea extensibilă este alegerea perfectă. 

 

Idei de amenajare a unui dormitor de apartament in funcție de formă

image52 4

Sursa foto: homesandgardens.com

 

La fel ca în cazul oricărei alte încăperi, forma camerei dictează și felul în care este decorată și amenajată. În cazul dormitorului este puțin mai complicat când vine vorba despre așezarea patului, pentru că trebuie găsit peretele potrivit pentru asta. Apoi, în jurul lui se construiește restul decorului. 

 

Idei amenajare dormitor patrat intr-un apartament

image62 2image21 7image15 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

În acest caz alege un pat de dimensiuni standard pe care să îl așezi pe un perete pe care să îl decorezi. Alege ori o altă culoare de zugraveală, ori elemente de decor pe care să le prinzi pe perete, ori lambriuri așezate sub diferite forme. Nici tapetul nu ar da rău, dacă îl asortezi cu lenjeria de pat și draperiile. În acest acz lumina perfectă va fi dată de lampadare așezate pe părțile patului, pe post de veioză. 

image26 4

Lampadar Firefly, 8 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

Descoperă gama de lampadare →

 

Idei amenajare dormitor dreptunghiular intr-un apartament

image25 4image41 5image16 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Acesta este cea mai întâlnită formă a unui dormitor, așa că alegerea de dispunere a mobilierului nu este grea. Dacă ai loc, așează patul cu fața către geam, dar dacă dormitorul este îngust, locul patului este pe unul din laturile încăperii. În acest caz, peretele opus îl poți umple cu dulapuri. Tăblia patului poate să fie tapițată, să îmbrace întreg peretele. În acest timp de amenajare noptierele au loc suficient, iar veiozele bine alese vor lumina discret. 

image8 4

Veioză Dandelion Gold, 4 surse de iluminare

Descoperă gama de veioze →

 

Importanta corpurilor de iluminat in amenajarea unui dormitor intr-un apartament

image3 7image64 1image1 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Pentru un dormitor, lumina perfectă este cea difuză, nu foarte puternică, pentru că va da acea notă de confort, de intimitate și relaxare. Dar, în anumite momente este nevoie de lumină generală, care poate veni de la o plafonieră sau un candelabru. Est indicat ca într-un dormitor să se folosească și lumini de accent, cum ar fi aplicele care să lumineze un obiect de decor. Acestea pot fi aprinse pe timp de seară pentru a da intimitate locului. Același efect îl au un lampadar așezat într-un colț sau veiozele de pe noptiere. 

Design-ul acestor corpuri de iluminat îl alegi după stilul de amenajare al dormitorului. Poți opta pentru candelabre somptuoase, pentru veioze cu cristale sau dimpotrivă, pentru corpuri de iluminat minimaliste. 

Ceea ce contează este efectul pe care aceste corpuri de iluminat îl va da dormitorului și atmosfera pe care o vor crea în funcție de locul ales pentru a fi așezate. 

 

Culorile potrivite in amenajarea unui dormitor de apartament

image27 3image70 1image66 1image7 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Culorile care inspiră liniște și relaxare sunt cele neutre, în nuanțe calde și pale. Le poți alege pe acestea pentru dormitorul tău. Dar, la fel de bine poți opta pentru culori ceva mai tari. Totul este să găsești o combinație între cele două variante. Dacă alegi nuanțe pale, pune diferite accente de culoare fie pe pereți, fie la lenjeria de pat sau draperii. 

În schimb, nu folosi doar culori tari, va fi obositor la un moment dat. Îndulcește atmosfera cu nuanțe deschise sau cu lumini bine alese și așezate. 

 

Sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor de apartament perfect

image30 6image19 5image53 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Să-ți aranjezi dormitorul nu este foarte dificil dacă ții cont, în această ordine, de: forma camerei, dimensiunile ei și stilul pe care îl dorești pentru amenajare. Pornind de aici alege locul patului și dispunerea dulapurilor. Apoi, în funcție de design alegi culorile și texturile pe care le dorești. 

Nu uita de lumină, pentru că este foarte importantă. Chiar dacă ai nevoie de una difuză, nu neglija lumina generală. Alege corpurile de iluminat pentru a se potrivi ambientului, conectează-le la un întrerupător reglabil și vei obține atmosfera perfectă pentru relaxare.