amenajare bucatarie
Blog

Amenajare Bucatarie | +53 Poze si Idei de Amenajare

Bucătăria este inima locuinței tale, este locul în care preparatele culinare prind viață iar familia ta adună amintiri frumoase. Atunci când vorbim despre amenajare bucătărie, acest lucru nu se rezumă doar la a crea funcționalitate și aparatele electrocasnice să își regăsească locul. Este vorba și despre a crea o atmosferă plăcută, primitoare iar spațiul să fie personalizat astfel încât să reflecte personalitatea și pasiunea fiecărui individ. Drept urmare, amenajarea unei bucătării este o călătorie fascinantă în lumea designului, unde, combinația dintre estetică și eficiență se transformă în arta de a trăi. 

Pornind de la acest context, a găsi idei amenajare bucătărie printre miile existente online, poate să pară uneori o bătălie pierdută. Sunt atât de multe decizii de luat în legătură cu tendințele actuale, culorile, stilul de amenajare, tip de mobilier, iluminat și multe altele. Te vom introduce într-o oază de inspirație care să te ajute să găsești idei de amenajare bucătărie de bun gust și aliniate cu tendințele actuale. Așadar, în aceste câteva rânduri, te vom lăsa să explorezi tendințele dar și soluțiile pe care le poți aborda în amenajarea bucătăriei tale. Cu ajutorul acestor idei vei putea să transformi spațiul nu numai într-unul în care să gătești ci și într-unul în care vei petrece timpul cu drag.  

 

Cum amenajăm o bucatarie în funcție de dimensiuni?

image1

Sursa foto: unsplash

În selectarea design-ului potrivit pentru bucătăria ta, mărimea spațiului de care dispui, joacă un rol important. Dimensiunea bucătăriei influențează foarte mult modul în care vei utiliza diverse elemente de design interior. În special modul în care este luminat un spațiu contează deoarece acest lucru va decide dacă vei utiliza culori deschise sau închise. Indiferent de dimensiunea spațiului pe care îl ai disponibil în bucătărie, vei putea să găsești o idee potrivită.

Bucătărie mică

image41image35image43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amenajarea unei bucătării mici pornește de la o planificare atentă. Măsoară cu atenție spațiul, optimizează spațiile de depozitare, caută să utilizezi cât mai multe electrocasnice incorporabile și achiziționează mobilier care îmbină cu succes estetica și funcționalitatea. Desigur, va trebui să faci anumite compromisuri din cauză că spațiul este destul de limitat. Dar cu puțină creativitate și ingeniozitate, chiar și o bucătărie mică poate să devină locul ideal pentru a crea cele mai delicioase preparate culinare sau pentru a petrece timpul la masă cu familia ta. 

 

Bucătărie mică și îngustă

image34

Sursa foto: unsplash

 

Pentru amenajarea unei bucătării mici și înguste, trebuie să te decizi asupra unui anumit stil de design interior. Este posibil ca în această etapă să fie necesar să iei decizii precum să faci niște modificări structurale, să dărâmi un perete sau să renunți la anumite spații de depozitare pentru a putea crea design-ul dorit. Însă, este mult mai bine să creezi design-ul pe structura existentă deoarece, dacă ai un buget limitat, schimbarea traseului electric, modificările de structură și alte tipuri de lucrări, pot să coste mult. 

Al doilea pas, în crearea unui design potrivit pentru o bucătărie mică și îngustă, este să alegi o culoare potrivită. Cele mai populare nuanțe pentru bucătăriile care nu dispun de un spațiu generos sunt cele deschise. Acestea creează un aspect aerisit și senzația unui spațiu mai mare. În general, pentru o bucătărie mică se potrivește cel mai bine un design minimalist. Cele mai potrivite culori pentru o bucătărie de dimensiuni mici sunt albul, pastelurile și nuanțele de galben și verde. O culoare mai îndrăzneață adăugată la cele deschise poate deveni piesa de rezistență a încăperii. 

Încă un element important în amenajarea unei bucătării mici este acela de a te asigura că spațiul este iluminat corespunzător. Asigură-te că vei încorpora în bucătăria ta corpuri de iluminat esențiale precum lustre, candelabre sau penduluri cu iluminare pe LED. Poți adăuga sub corpurile de mobilier de bucătărie benzi cu LED-uri care pot oferi aspectul unui spațiu de gătit profesional. Nu uita să te folosești de puterea luminii naturale și înlătură toate obiectele neesențiale de la vedere pentru a crea acea senzație de aspect aerisit. 

De asemenea, alege electrocasnice care nu ocupă mult spațiu și orientează-te cât mai mult spre funcționalitate. 

Bucătărie mare

image51image48image11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bucătăriile de dimensiuni mari lasă loc pentru abordarea oricărui tip de design interior dorit. Deși prezintă acest avantaj, o cantitate mare de spațiu poate să fie descurajantă. Cu toate acestea, este util să ai o idee despre ceea ce îți dorești atunci când începi să plănuiești amenajarea bucătăriei. Dulapurile maximizează spațiul dar tind să fie așezate doar pe marginile încăperii. Pentru a preveni situația ca design-ul bucătăriei să aibă un aspect de ,,gol”, este important să iei în considerare aspectul bucătăriei, soluțiile de mobilare și depozitare, alegerea unei piese centrale cum ar fi o insulă de bucătărie. 

Atunci când amenajezi o suprafață mare trebuie să te gândești și la ergonomie. De exemplu, dacă așezi frigiderul pe partea opusă a zonei de gătit, atunci nu va fi la îndemână. O bucătărie mare oferă posibilitatea de a avea un spațiu generos pentru a pune în practică un anumit tip de design. Vei putea include elemente precum insule de bucătărie, dulapuri înalte pentru depozitare, să îți faci o cămară sau chiar să separi spațiul pentru a crea un loc de luat masa. Într-o bucătărie, indiferent de mărimea pe care o are, este important să te asiguri că fiecare lucru pe care îl folosești este la îndemână. Nu are rost să aglomerezi spațiul cu diverse obiecte și electrocasnice întrucât ideea este să creezi un spațiu plăcut nu numai din punct de vedere vizual ci și să asigure confortul celor care se află acolo. 

În cele din urmă, merită să vorbim puțin despre iluminat. Este un element pe care foarte puțină lume îl ia în considerare deși poate face diferența. Este plăcut să combini mai multe stiluri de iluminat bucătăria. De exemplu, poți crea o combinație de lumini suspendate, spoturi pe tavan și iluminare pe soclu care va crea o lumină distribuită uniform în toată încăperea. Utilizează lumini care permit să pui accentul pe anumite elemente sau să ofere posibilitatea de a crea lumină ambientală atunci când te distrezi. 

Poți separa zona de gătit de zona în care iei masa și să creezi un dining pentru situațiile în care știi că în fiecare săptămână vin prietenii la cină. În această zonă poți include candelabre cu LED care au telecomandă pentru a putea seta intensitatea luminii în funcție de necesități. 

 

image12

Candelabru LED 200W Crystals 3 XL

 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de tipul locuinței?

image19

Sursa foto: unsplash

Alegerea unui design potrivit pentru bucătăria locuinței tale, este crucial. În situația în care dorești să amenajezi o bucătărie la bloc este important să alegi un design care îți permite să optimizezi spațiul. Pe de altă parte, o bucătărie a unei case, în special dacă vorbim despre o construcție modernă, unde ai  proiectat tu totul, lucrurile devin mult mai simple. Indiferent de provocări, există o soluție potrivită pentru orice tip de bucătărie. 

 

Bucătărie la bloc

image14

Sursa foto: unsplash

 

În cazul în care trebuie să amenajezi o bucătărie la bloc, unde spațiul este destul de limitat, trebuie să te orientezi către abordarea unui design care oferă posibilitatea de a optimiza fiecare centimetru pătrat. Chiar dacă nu este o bucătărie mare, există numeroase soluții de amenajare care îți permit să creezi un spațiu confortabil în care fiecare obiect își regăsește locul armonios. 

Poți opta pentru soluții de depozitare inteligente, electrocasnice incorporabile și desgin-uri ergonomice, concepute special pentru astfel de spații. Culorile deschise precum crem, alb sau nuanțele pastelate pot să ofere senzația unui spațiu mai mare și mai luminos. Introdu și niște accente de culoare pentru a adăuga personalitate și să spargi monotonia. 

În ceea ce privește stilul de design interior, poți alege dintre stilul scandinav, rustic, industrial, minimalist sau contemporan. Este important să analizezi puțin caracteristicile fiecărui stil de amenajări în parte și să încorporezi în bucătărie elemente care asigură estetica și funcționalitatea. Însă, nu doar design-ul este important ci și iluminarea utilizată pentru acest spațiu. Asigură-te că beneficiază de suficientă lumină atât artificială cât și naturală. Optează pentru corpuri de iluminat cu o eficiență energetică ridicată, așa cum sunt cele cu LED. O tendință actuală este să utilizezi într-o bucătărie cu design rustic, corpuri de iluminat precum pendule de bucătărie tip sfoară care vor face ca spațiul să fie mai atractiv.

 

image47

 Pendul Retro Rope

 

Desigur, poți folosi orice tip de corpuri de iluminat dar acestea trebuie să se potrivească design-ului ales de tine și să ofere o lumină suficientă pentru a-ți desfășura activitățile confortabil. 

 

Bucătărie la casă

image45

Sursa foto: unsplash

 

Pe de altă parte, ai nevoie de un design pentru o bucătărie la casă, atunci ai posibilități extinse de a o amenaja. Poți încorpora elemente personalizate, să te orientezi către anumite caracteristici ale acestora și să alegi dintr-o gamă variată de elemente după bunul tău plac. Totuși, după cum am mai menționat și anterior, atunci când vorbim despre un spațiu mare, este foarte ușor să adaugi detalii care nu sunt esențiale. Iar pentru a nu cădea în această capcană, este important să îți faci un plan bine pus la punct de la început.  

Totodată, în funcție de mărimea bucătăriei de la casa ta nouă, trebuie să te aștepți ca amenajarea completă a acesteia să se întindă pe o durată mai mare de timp. Mai ales dacă dorești să construiești o cămară unde să depozitezi ustensilele necesare dar și toate lucrurile pe care nu le folosești frecvent.
În cadrul unui astfel de proiect poți să explorezi numeroase idei de amenajare, stiluri de design, culori și iluminat cu ajutorul cărora să îți pui amprenta personală asupra acestui spațiu. Iluminatul joacă un rol important atât pentru estetică dar și pentru funcționalitate. Poți crea accente de lumină și să combini mai multe tipuri de corpuri de iluminat, în funcție de zona pentru care se adresează. 

De exemplu, dacă îți dorești să creezi o zonă de luat masa, distinctă de cea pe care o vei folosi pentru a găti, atunci poți pune în practică o abordare modernă din care să nu lipsească elemente precum mese cu blat din sticlă, culori care se îmbină armonios și, desigur un iluminat corespunzător. Poți utiliza, de exemplu, candelabre cu aspect minimalist sau chiar și cu un design mai îndrăzneț, în funcție de preferințele tale. 

 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de stilul locuinței?

image2

Sursa foto: unsplash

 

Dacă îți dorești o bucătărie cu personalitate însă nu știi care ar fi cel mai potrivit spațiului pe care îl ai disponibil, cel mai important aspect este acela să ții cont de preferințele personale. Poți alege nuanțe calde sau reci pentru a obține un efect plăcut. Sau, din contră, poți alege o combinație între culori calde și reci. Stilul pe care îl vei alege trebuie să reflecte personalitatea ta. Chiar dacă arta culinară se numără printre hobby-urile tale, bucătăria trebuie să fie un spațiu în care să îți facă plăcere să petreci timpul. În plus, gândește-te la soluții inteligente de depozitare pentru a elimina dezordinea. Nu uita să creezi o atmosferă plăcută cu ajutorul iluminatului pentru orice moment al zilei.
Stilul de amenajare pe care îl vei alege trebuie gândit astfel încât să îți creeze o stare de bine. 

 

Bucătărie modernă

image15image13image4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un design modern se potrivește persoanelor care au un stil de viață activ, unde timpul petrecut în bucătărie este destul de scurt. Pentru a pune în practică acest stil de amenajare a unei bucătării focusul trebuie să îl îndrepți către alegerea unor piese de mobilier cu design simplu și cu o cromatică potrivită. Utilizează elemente de decor în estetica generală iar cele care se încadrează cel mai bine în stilul modern sunt combinațiile dintre sticlă, oțel inoxidabil și alte aliaje variate de metale comune sau chiar placaje din marmură și lemn laminat.
Un design modern pentru o bucătărie nu trebuie să urmeze neapărat o anumită paletă de culori, poți adăuga nuanțe care să adauge un strop de personalitate. 

Bucătărie rustică

image50image39image9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă te caracterizezi ca fiind o persoană care adoră natura, atunci poți lua în considerare să amenajezi bucătăria în stil rustic. Un astfel de stil de amenajări interioare se regăsește în special în zonele montane. Este un stil de amenajări interioare care preia numeroase elemente din design-ul existent. Nuanțele de maro cu tonalități închise provenind de la lemnul masiv. Pentru decorațiuni și alte elemente de design pe care dorești să le încorporezi pot include și alte materiale naturale precum piatra. Stilul rustic este unul simplu iar cu puțină creativitate și ingeniozitate se poate obține un spațiu care să îți reflecte dorințele și personalitatea. 

 

image7

Candelabru Divino Dining

 

Design-ul unei bucătării poate să fie completat și de piese de rezistență, așa cum ar fi niște candelabre impresionante. Este important să alegi elemente care să completeze armonios restul design-ului.

 

Bucătărie clasică

image33image6image53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest stil de amenajări interioare este ales în special de familiile cu copii. Motivul este unul simplu deoarece design-ul este ușor de pus în practică, se poate menține curățenia mai eficient, indiferent de numărul elementelor utilizate pentru a întregi amenajarea bucătăriei. În plus, multe dintre piesele de mobilier pot să fie găsite în dimensiuni standard, nefiind necesar să se achiziționeze la comandă.
Caracteristicile principale ale unui astfel de design sunt simetria, ergonomia, eleganța și funcționalitatea. Chiar dacă se utilizează piese de mobilier cu un design simplu, eleganța poate să fie dată de elementele decorative sau chiar de corpurile de iluminat precum candelabre, lustre sau pendule care pot să ofere un aspect impresionant bucătăriei. Din punct de vedere cromatic poți apela la nonculori, așa cum este bej sau maro. 

 

Bucătărie în stil minimalist

image27

Sursa foto: unsplash

 

Design-ul minimalist prezintă avantajul de a se potrivi pentru orice bucătărie, indiferent de mărimea spațiului. Design-ul minimalist este simplu și se bazează pe ideea de a menține un aspect cât mai curat și neaglomerat de foarte multe electrocasnice și decorațiuni. Este un stil de amenajare bucătărie care aplică principiul simplu și practic. Imaginea de ansamblu este îngrijită și echilibrată, lăsând senzația unui spațiu mai aerisit, mai luminos, mai confortabil din punct de vedere vizual.

 

image21image26image17

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilierul utilizat este simplu și nu conține elemente decorative.
În ceea ce privește iluminatul, cele mai potrivite corpuri de iluminat sunt cele care urmează același aspect simplu dar elegant, așa cum sunt pendulele cu un design nordic. 

 

image54

Pendul Nordic Design Hexagonal

 

Bucătărie în stil vintage

image8

Sursa foto: Pixabay

 

Stilul de amenajare vintage este un tip de design complex în care sunt reunite piese de mobilier din lemn masiv cu finisaje elegante. Paleta de culori utilizată pentru a scoate în evidență acest aspect vintage este formată din nuanțe precum alb, maro dar și variații de culori pastelate. Detaliile deosebite sunt cele care adaugă personalitate proprie și scot în evidență farmecul acestui stil de design. 

image38image40image3

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a completa farmecul acestui stil de amenajări al bucătăriei, nu uita să utilizezi corpuri de iluminat care să fie potrivite. Poți utiliza candelabre în stil retro, aplice de perete, lămpi de tavan cu abajururi din sticlă colorată sau lămpi de masă vintage. 

 

image37

Pendul Retro Rope

Pentru un aspect care să se apropie cât mai mult de stilul retro original, poți chiar să vizitezi târgurile de antichități și să achiziționezi câteva obiecte care să completeze design-ul. 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de forma sa?

image2

Sursa foto: unsplash

 

Mai ales dacă te pasionează gătitul, un aspect important de care trebuie să ții cont este forma pe care o are bucătăria ta. Este pătrată? Dreptunghiulară sau pe colț? În funcție de această informație vei putea să alegi un design care să fie convenabil pentru acele momente în care te vei afla în bucătărie și vei avea libertate de mișcare deplină. De asemenea, vei putea avea totul la îndemână în timp ce te bucuri de o bucătărie ordonată. 

 

Bucătărie pătrată

image10

Sursa foto: unsplash

Dacă forma bucătăriei tale este pătrată, atunci vei putea să pui în aplicare un design echilibrat. Datorită formei sale, vei putea amplasa în mijloc o insulă de bucătărie sau chiar o masă de dimensiuni mai generoase unde să petreci timpul cu prietenii și familia. Mai ales dacă pasiunea ta este gătitul, bucătăria cu formă pătrată îți permite să te organizezi mult mai ușor. Creează o ambianță plăcută cu soluții de iluminare pentru bucătărie pentru seară și profită pe cât posibil de lumina naturală. 

Bucătărie dreptunghiulară

image22

Sursa foto: unsplash

Chiar dacă forma dreptunghiulară a bucătăriei tale poate să pară descurajantă în ceea ce privește amenajarea, trebuie să știi că există numeroase posibilități prin care poți crea un design plăcut. Poți pune în practică idei diverse în funcție de preferințe și de dorințe. Asigură-te că fiecare element încorporat în bucătăria ta sunt alese potrivit și se integrează în paleta de culori și design-ul general al încăperii. 

 

Bucătărie pe colț

image42

Sursa foto: unsplash

 

Bucătăriile pe colț sunt des întâlnite, în special în cazul celor open space, în care zona de gătit se îmbină armonios cu living-ul. În această situație este necesar să creezi un design în care ambele tipuri de încăperi cu o destinație atât de distinctă una de cealaltă că se completează armonios. Piesele de mobilier dar și electrocasnicele de dimensiuni mari sunt amplasate pe colț iar design-ul se concentrează în special pe o singură sau chiar două laturi ale bucătăriei. Este un stil de design care creează o senzație de spațiu aerisit și mai mare. Asigură-te că alegi o cromatică și corpuri de iluminat care să creeze o atmosferă primitoare și confortabilă. 

 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de compartimentare?

image31

Sursa foto: unsplash

 

Amenajarea unei bucătării ține cont și de modul în care este realizată separarea bucătăriei de restul încăperilor din casă. Bucătăria poate să fie de tip open space sau închisă, motiv pentru care design-ul pe care îl alegi trebuie să țină cont atât de nevoile specifice cât și de obiceiurile tale. Bucătăria trebuie să fie un spațiu funcțional și plăcut. 

 

Bucatarie open-space

image24

Sursa foto: unsplash

 

Bucătăriile open space prezintă multe avantaje întrucât oferă posibilitatea de a organiza mult mai bine activitățile. De exemplu, în timp ce copii se joacă în living tu vei putea să pui la cuptor acel preparat delicios pentru cină. 

image36image49image29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest tip de bucătării sunt caracteristice în special construcțiilor noi și moderne pentru a putea întâmpina mai ușor nevoile în continuă schimbare ale oamenilor. Este o încăpere care beneficiază de foarte mult spațiu iar pentru a crea un design reușit este nevoie să obții un echilibru între cele două încăperi. 

 

Bucatarie inchisa

image28

Sursa foto: unsplash

 

O bucătărie închisă este ideală pentru persoanele care își petrec foarte mult timp în bucătărie. Separarea față de restul casei izolează mirosurile care pot să vină din bucătărie. Într-o bucătărie închisă este foarte important să ai o aerisire eficientă și să montezi neapărat o hotă. În ceea ce privește design-ul, cel mai potrivit este cel care ține cont de mărimea spațiului. Dacă este vorba despre o bucătărie mică și închisă, atunci folosește cât mai multe culori deschise. Poți crea elemente de accent cu ajutorul decorațiunilor în culori puternice. 

 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de culoare?

image5

Sursa foto: unsplash

 

Dacă ai decis să amenajezi bucătărie în funcție de culorile tale preferate, atunci trebuie să ții cont de o serie de aspecte importante. În primul rând, este vorba despre mărimea spațiului pentru care se adresează, cât de luminos este, mobilier, decorațiuni, electrocasnice și nu numai, care se potrivesc pentru acest tip de bucătărie. 

 

Culori calde

image44

Sursa foto: pixabay

 

Paleta de culori joacă un rol crucial în amenajarea bucătăriei iar culorile calde creează o atmosferă plăcută și primitoare. Iluminatul bine plasat, indiferent dacă este vorba despre candelabre suspendate deasupra insulei de bucătărie sau spot-uri cu LED amplasate sub dulapuri, adaugă un strop de personalitate proprie dar și funcționalitate. Un design care integrează tehnologia de ultimă generație, soluții inteligente de stocare dar și bunul gust, va contribui la realizarea unei amenajări primitoare. 

 

Culori reci

image46

Sursa foto: unsplash

 

Culorile reci oferă bucătăriei un aspect elegant, rafinat și relaxant. Paleta de culori reci precum verdele pastelat, griul perlat, creează o senzație de liniște. Pereții zugrăviți în nuanțe reci pot servi drept fundal pentru mobilierul și accentele din bucătărie. Electrocasnicele pot fi în culori precum albastru sau verde mentă. Adaugă corpuri de iluminat precum candelabre suspendate, pendule, lustre sau plafoniere într-un stil contemporan, în funcție de cerințele stilului de design pe care l-ai ales. 

image52

Candelabru LED Scaly Silver

 

Nuanțe neutre

Bucătăriile în culori neutre creează o atmosferă elegantă și aerisită. Paleta cromatică cea mai des întâlnită atunci când amenajezi o bucătărie în culori neutre sunt alb, bej, crem sau gri. Efectul estetic este unul plăcut vizual iar cu ajutorul iluminatului vei putea crea o atmosferă deosebită care nu te va lăsa să de dezlipești din bucătăria ta proaspăt amenajată.

 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de materialele folosite pentru finisaj?

image16

Sursa foto: unsplash

 

Un punct de pornire important în amenajarea unei bucătării sunt și elementele de finisaj existente. Mai ales dacă nu dorești să renovezi bucătăria complet ci să creezi o mică schimbare, fie de mobilier fie de alte elemente ale acestui spațiu. Indiferent dacă este vorba despre gresie, faianță, lemn sau alte tipuri de materiale care se regăsesc în bucătăria ta, este important să creezi un echilibru între toate elementele.  

 

Bucătărie cu gresie și faianță

image23

Sursa foto: unsplash

 

Gresia și faianța sunt cele mai comune elemente de finisaje care se regăsesc într-o bucătărie deoarece sunt practice și ușor de întreținut. Gresia cu texturile și culorile sale diverse este ideală pentru pardoseala unei bucătării. Combinația de gresie și faianță creează un spațiu coerent și elegant. Dacă vei utiliza culori reci pentru gresie și faianță, acestea vor putea amplifica luminozitatea din încăpere. 

 

Bucătărie cu lemn

image18

Sursa foto: unsplash

 

Lemnul emană căldură și autenticitate, aducând un farmec natural în design-ul bucătăriei. Blaturile de lucru din lemn masiv, dulapurile înalte și spațiile de depozitare din acest material adaugă un caracter distinct. Alegerea lemnului în amenajarea bucătăriei adaugă o notă de naturalețe și confort, aducând echilibrul necesar între diversele tipuri de finisaje care se regăsesc în bucătăria ta. 

 

Cum amenajăm o bucătărie în funcție de forma mobilierului?

image30

Sursa foto: unsplash

 

Modul în care sunt poziționate corpurile de mobilier sau cum ai dori să fie acesta poziționat, ține cont și de dimensiunea sau tipul spațiului pentru care se adresează. Însă, dacă îți dorești ca mobilierul să fie așezat într-un anumit mod, atunci și acesta este un bun punct de plecare în amenajarea bucătăriei. 

 

Bucatarie in forma de L

image20

Sursa foto: unsplash

 

Bucătăriile în formă de L reprezintă o soluție ingenioasă pentru maximizarea spațiului, oferind eficiență maximă dar și un design modern. Având un plan ergonomic este o configurație care permite plasarea strategică a tuturor elementelor necesare într-o bucătărie. Zona de gătit poate să fie amplasată pe una dintre brațele literei ,,L” oferind confortul necesar în timpul preparării alimentelor. În funcție de preferințe, poți alege culori calde sau reci.

 

Bucatarie in forma de U

image32

Sursa foto: unsplash

 

Tot în scopul optimizării spațiului existent în bucătăria ta, o soluție de amenajare este să optezi pentru un design sub formă de ,,U”. Această configurație oferă confort în timpul preparării alimentelor și facilitează accesul spre toate zonele cheie ale bucătăriei. Cele trei laturi ale bucătăriei maximizează spațiul de depozitare și oferă posibilitatea să ai o bucătărie foarte bine organizată. Bucătăriile sub formă de ,,U” sunt versatile și poți pune în practică cu ușurință un design care să transforme spațiul într-unul plăcut și confortabil. 

Amenajarea bucătăriilor este o artă a echilibrului între estetică și funcționalitate unde, fiecare detaliu contribuie la crearea unei atmosfere plăcute. Bucătăria este un spațiu versatil unde nevoile se întâlnesc cu preferințele personale. Indiferent dacă optezi pentru un design modern, clasic sau minimalist, amenajarea bucătăriei nu reprezintă doar o exprimare a personalității ci și o soluție practică pentru a avea un stil de viață sănătos și echilibrat. 

Cu o planificare inteligentă și atenție la detalii și bucătăria ta poate deveni o încăpere unde să te bucuri de experiențe plăcute.