image3 3
Blog

Amenajare Camera Baieti | +27 Poze si Idei de Amenajare

Amenajarea camerei de băieți poate fi o sarcină ușor dificilă, în special dacă au o vârstă la care simt nevoia de a fi ascultați, chiar și atunci când vorbim despre decorarea camerei lor.

Începe de la a te gândi cum vrea cel mic să arate camera, întreabă-l care este dorința lui și creionează-ți o schiță de amenajare. Dar nu înainte de a citi acest articol, deoarece vei descoperi o mulțime de idei de amenajare camera baieti în funcție de stil, dimensiune, formă, precum și alte caracteristici.
Spre final, îți vom oferi și sfaturi de amenajare a unei camere perfecte pentru cel mic. Prin urmare, dacă ai un băiețel, rămâi cu noi și descoperă ce ți-am pregătit.

         

Cum amenajam o camera pentru baieti in functie de locuinta?

image10 1

Sursă foto: freepik/macrovector

 

Fie că este la apartament sau la casă, amenajarea camerei unui băiat ar trebui să respecte unele cerințe. Libertatea de alegere este mai mare la casă, pentru că spațiul este mai mare, dar și la apartament poate fi ușor să amenajezi această cameră.

 

Camera pentru baieti la bloc

 

image4 2

Sursă foto: pinterest

 

La bloc, spațiul fiind mai mic decât la casă și de cele mai multe ori dimensiunea camerei standard, măsoară cât ai la dispoziție și gândește-te ce piese de mobilier vei amplasa. Începe cu patul, elementul obligatoriu, și în funcție de vârsta copilului, amenajează zone distincte, precum zona de birou, de relaxare, de joacă etc.
Știm că paleta cromatică atunci când vorbim de camera unui băiat este una bazată pe albastru, dar nu trebuie să ții cont de acest aspect. Poate cel mic nu își dorește un dormitor albastru sau bleumarin, ci poate se gândește la altă culoare, precum este în imaginea de mai sus.
Plasează o comodă pentru televizor, deși nu îți recomandăm televizorul în camera copilului, în special dacă acesta este mic. Un dulap pentru haine, decorațiuni specifice vârstei sale, poate un tapet inspirat din filmele sau animațiile sale preferate. 

Camera pentru baieti la casa

image25 2

Sursă foto: pinterest

 

La casă ai o libertate mai mare de alegere în ce privește amenajarea unei camere de băieți, dar uneori chiar această libertate te poate face să nu fii atent la un echilibru între culori, piese de mobilier, decorațiuni și dimensiune.
Creați împreună un spațiu aerisit plasând un pat pe mijlocul camerei, un birou aproape de fereastră pentru cât mai multă lumină naturală, un dulap multifuncțional în care vor fi hainele și încălțămintea, un spațiu de joacă, dacă se află la o vârsta mică, un loc pentru depozitarea jucăriilor, o zonă pentru primirea colegilor, a prietenilor.
O mini bibliotecă pentru cărțile sale, dar și câteva polițe plasate pe pereți unde să-și depoziteze diferite obiecte, dar de care să nu se lovească sau rănească.
Culorile pereților pot fi în două nuanțe sau poți opta pentru un tapet tematic. Eroi, animale, spațiu. Limita este trasată de preferințele sale.
Completează cu un corp de iluminat central, plasat pe tavan, precum este această plafonieră care să direcționeze lumină caldă sau rece.

 

image8

Plafoniera LED 140W Creative Saturn, LED inclus, 2 surse de iluminare, Telecomanda, Dimabil, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Lumina rece poate contribui la concentrare, de aceea lămpile de birou difuzează o lumină albă de cele mai multe ori.
Pentru lectură sau pentru crearea unei atmosfere primitoare, o veioză pe noptiera de lângă pat poate fi alegerea perfectă. 

          

Camera pentru baieti la mansarda

image22 2

Sursă foto: pinterest

 

Înălțimile diferite ale unei mansarde pot fi un motiv de a testa idei creative de amenajare a unei camere de băieți. Dacă spațiul este mic, poți alege pentru aceasta un pat de o persoană, lângă care să plasezi un dulap creat pe comandă pentru haine și diferite obiecte sau accesorii.
Așează biroul în fața ferestrei dacă este posibil și corpuri de iluminat care să difuzeze lumină în toată camera, având în vedere că aici lumina naturală poate să nu fie din bogăție.
Nu uita și aici de un spațiu de joacă sau de relaxare, în funcție de vârsta celui mic. 

Cum amenajam o camera pentru baieti in functie de dimensiuni?

image16 2Sursă foto: freepik

 

 

Caracteristicile unei camere de băieți în funcție de dimensiunea acesteia, îngustă, mică sau mare ne forțează să petrecem mai mult timp pentru a schița și planifica, dar aceasta nu înseamnă că este dificil. După cum vei observa și în imaginile de mai jos, posibilitățile sunt multiple. Ba chiar mai mult, ai la dispoziție idei de amenajare a unei camere de băieți, indiferent de vârsta, dorința sau preferințele acestuia. 

 

Camera ingusta pentru baieti

image24 2Sursă foto: pinterest

 

 

În acest caz patul va fi plasat pe un perete, și musai să fie de o persoană, preferabil încorporat în dulapul pentru haine. Pe celălalt perete, așază biroul și câteva polițe pentru cărți, jucării și diferite obiecte.
Iluminează cu ajutorul acestei lustre LED, pentru ca lumina să fie direcționată în toate unghiurile încăperii.

 

image19 1

Lustra LED 162W Basketball, LED inclus, 1 surse de iluminare, Telecomanda, Dimabil, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Colorează pereții în nuanțe deschise dacă lumina naturală nu este din belșug, sau dimpotrivă cu nuanțe neutre sau spre închis dacă există lumină naturală în cameră suficientă. 

Camera mica pentru baieti

image9 3Sursă foto: pinterest

 

 

Și aici împrumutăm câteva idei de mai sus, atunci când îți recomandăm cum să amenajezi o cameră mică de băieți. Pat de o singură persoană pe un perete, un mic birou la fereastră, culori deschise pentru impresia vizuală a unui spațiu mai mare, un dulap vertical, tapet inspirat din natură, spațiu și univers, jocurile sale preferate sau orice altă temă preferată.
Alege dintre aceste corpuri de iluminat pe cel care crezi că se potrivește, dar fii atentă la dimensiunea acestuia. Nu trebuie să fie mare, pentru că se creează dezechilibru vizual.

Camera mare pentru baieti

image14 2Sursă foto: pinterest

 

 

Dimensiunea mare a camerei îți permite să amenajezi diferite zone. De joacă, de lectură, de relaxare, de odihnă, de scriere a temelor.
Biroul va fi întotdeauna plasat lângă fereastră pentru ca cel mic să primească lumina naturală în timp ce își face temele. Acum, vă puteți juca împreună cu paleta cromatică pentru pereți și tavan, dar nu uitați de un echilibru și odihna ochilor. Poate celui mic îi plac culorile prea vibrante, dar este indicat să alegeți aceste nuanțe, fiindcă îl vor stimula prea tare atunci când el de fapt are nevoie de odihnă.
Dacă ai posibilitatea, poți agăța cumva și un leagăn, în special dacă băiatul are o vârstă mai mică. Dacă stați la casă, opțiunile pot fi mai multe pentru acest leagăn, chiar și în dormitor.

Cum amenajam o camera pentru baieti in functie de forma sa?

image21 3    Sursă foto: freepik/chandlervid85

 

Dacă dormitorul este pătrat sau dreptunghiular, este nevoie să ții cont și de aceste caracteristici. 

Camera patrata pentru baieti

image28 2Sursă foto: pinterest

 

 

În acest caz, lucrurile par și chiar sunt simple, datorită dimensiunii identice a pereților. În funcție de spațiu poți alege un pat pentru o persoană sau unul mai mare. Un dulap pentru haine plasat pe un perete, un birou lângă fereastră, pereți colorați în tonuri calde, dar și antrenante pe alocuri, noptieră lângă pat pe care să plasezi o veioză cu temperatură caldă, o plafonieră Aladin precum este aceasta.

 

image13 1Plafoniera LED 140W Aladdin Dream, LED inclus, 3 surse de iluminare, Telecomanda, Dimabil, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Nu uita de accesorii și de obiectele preferate ale băiatului. Ne referim la mașini machete, mingi de fotbal sau alt sport, precum și altele despre care tu știi că îi plac. 

  

Camera dreptunghiulara pentru baieti

image18 2

Sursă foto: pinterest

 

În acest caz, patul va fi plasat paralel cu unul dintre pereți, pentru că altfel este posibil să nu ai spațiu, dar tu știi cel mai bine ce alegere să faci pentru că vei face mai întâi măsurătorile.
Respectăm cerințe similare ca în cazul amenajării unei camere pentru băieți în format îngust. Birou pe celălalt perete, paralel cu patul, culori calde pentru a crea impresia unui spațiu mai mare și pentru luminozitate crescută. 

 

Cum amenajam o camera pentru baieti in functie de stil?

image7 3Sursă foto: freepik

 

Și băieților le plac diferitele stiluri de amenajare, nu doar fetelor. Deși copiii nu cunosc această expresie (stil de amenajare), știu că le plac anumite culori, corpuri de iluminat sau alte caracteristici.
Nu ți s-a întâmplat ca cel mic să-ți spună de exemplu ‘’mami, eu vreau albastru în camera mea’’, sau ‘’mami, vreau multe mingi în dormitor’’? Sunt doar exemple, dar aproape sigur și-a exprimat o preferință sau alta când i-ai vorbit despre amenajarea camerei de băieți. 

Camera moderna pentru baieti

image6 2Sursă foto: pinterest

 

 

O cameră modernă înseamnă simplitate și funcționalitate. Doar piese de mobilier absolut necesare, excluderea obiectelor inutile, amplasarea unui birou cu mai multe sertare, lângă fereastră, elemente de decor în funcție de preferințele copilului, culori pastelate, neutre sau nonculori, corpuri de iluminat care să direcționeze lumina în toate unghiurile camerei, dar și o veioză LED Infinity precum este în imaginea de mai jos pe care să o așezi pe noptieră.

 

 

image26 1

Veioza LED 40W Infinity, LED inclus, 1 surse de iluminare, Lumina: Cald, Natural, Rece

 

Camera rustica pentru baieti

image12 3Sursă foto: pinterest

 

 

Lemnul este cuvântul de ordine al acestui stil de amenajare a camerei de băieți, așa că alege un pat din lemn, dar și alte piese de mobilier tot din lemn, cu diferite inserții.
Plasează grinzi pe tavan, pleduri pe pat, din lână sau bumbac, confortabile, un covor cu motive tradiționale și multe alte elemente caracteristici acestui stil. Poți acoperi un perete sau doi cu tapet, inspirat din natură.

Camera clasica pentru baieti

image23 2Sursă foto: pinterest

 

Deși poate că îți pare ciudat, chiar și dormitorul unui băiat poate fi amenajat clasic. Să spunem că toată locuința are un design clasic, și ce mod de amenajare a dormitorului copilului poate fi mai bun decât acesta?
Clasicul înseamnă eleganță, dar și funcționalitate. Clasicul poate însemna o combinație de piese de mobilier elegante, dar practice și funcționale. Poate ai un băiat aflat la vârsta adolescenței care preferă acest stil, ceea ce îți va fi ușor să integrezi mobilă cu design clasic, obiecte de artă precum un tablou sau diferite decorațiuni. 

 

Camera vintage pentru baieti

image15 2Sursă foto: pinterest

 

 

Mobilă învechită, inserții de metal pe ici pe colo, covoare cu ciucuri, lămpi suspendate, pat cu cadru din metal, tonuri de turcoaz combinate cu portocaliu, verde măslină, tablouri care ilustrează mașini de epocă.
Îți sună cunoscut scenariul? Este stilul vintage de amenajare. Și da, îl poți integra perfect în camera băiatului tău, în special dacă îi place ideea. Discută cu el înainte. Deciziile implică și copiii, în special dacă au o vârstă la care înțeleg despre ce este vorba. 

 

Camera in stil eclectic pentru baieti

image17 1Sursă foto: pinterest

 

 

Stilul eclectic de amenajare devine o opțiune din ce în ce mai populară, fiind o combinație a mai multor stiluri, curente și epoci și oferindu-ți o libertate uriașă. Practic, acum te poți juca cu diferite obiecte de mobilier, vintage și contemporan, clasic și rustic, dar care să se îmbine armonios și să creeze senzația unui echilibru vizual.
Stilul se caracterizează prin multă culoare, tonuri vibrante, fie că le regăsim în mobilă, obiecte de artă, țesături sau decorațiuni. Așa că ești liberă să alegeți ce vă place, dar nu uita de armonia dintre diferitele obiecte.
Și ca să completezi decorul, alege un corp de iluminat interesant precum este această plafonieră Butterfly.

 

 

image27 1

Plafoniera LED 120W Butterfly, 1 surse de iluminare, Telecomanda

 

Camera minimalista pentru baieti

image2 2Sursă foto: pinterest

 

 

Less is more. Cu siguranță cunoști această propoziție ce are aplicabilitate în mai toate domeniile, dar și în viața de zi cu zi.
În amenajarea unei camere de băieți, less is more înseamnă fără piese de mobilier sau obiecte inutile. Înseamnă funcționalitate. Corpuri de mobilă multifuncționale, culori pastelate, în tonuri calde, tapet simplu sau fototapet inspirat din animații, desene, filme, natură, spațiu etc.
O lustră cu aspect minimalist și o veioză în ton cu aceasta vor completa dormitorul copilului.
Iată câte idei de amenajare a camerei de băieți în funcție de stil din care te poți inspira. 

 

Cum amenajam o camera pentru baieti in functie de culoare?

image11 2Sursă foto: freepik/vecstock

 

 

Indiferent de vârsta băiatului tău, culorile ar trebui să fie un mix de tonuri. Ce vrem să spunem? Combină nuanțe calde cu pete de culoare care emană energie, pentru a-i stimula creativitatea, dar și pentru a-l relaxa atunci când este necesar. De obicei, aceste pete de culoare ar fi indicat să se regăsească în zona de joacă a camerei sau în cea de creație, dacă are talente de artist (pictează, desenează, îi place să creeze obiecte handmade cântă etc).
Poți folosi nonculori cu nuanțe neutre, spre exemplu. Poți vopsi pereții în două nuanțe. Sau poți plasa tapet colorat uni pe un perete, iar pe altul din mai multe culori.

 

Cum amenajam o camera pentru baieti in functie de compartimentare?

image5 2Sursă foto: freepik

 

 

Dormitorul unui băiat se amenajează în funcție de spațiul disponibil și de posibilitatea creării unor zone bine delimitate în care acesta fie se poate juca, odihni, învăța, relaxa, petrece timp cu prietenii.
Creează astfel de zone în interiorul dormitorului și delimitează-le eventual cu pereți improvizați. 

 

Cum amenajam o camera pentru 2 baieti?

image1 2Sursă foto: freepik

 

 

Amenajarea camerei pentru 2 băieți poate fi o sarcină antrenantă și pe alocuri dificilă, dar citește următoarele idei și inspiră-te din acestea.
2 băieți, 2 personalități diferite, fiecare cu unicitatea lui. Dacă sunt gemeni poate fi mai ușor, fiindcă găsim caracteristic similare, dar dacă au vârste diferite trebuie planificat totul cu mai mare atenție.
De exemplu, fiecare își poate dori să aibă un spațiu personal în care să poată citi, să-și facă temele, să se odihnească.
Pot fi paturi separate, amplasate unul lângă altul, cu o distanță minimă între ele sau pot fi paturi supraetajate, în special dacă spațiul este mic.
Fiecare băiat are nevoie de spațiul său de depozitare, dar atenție să nu fie mai mare al unuia, pentru că se va simți discriminat, iar aceste sentimente îi influențează în mod negativ dezvoltarea. 

Sfaturi pentru amenajarea unei camere perfecte pentru baieti

https://www.freepik.com/Sursă foto: freepik

 

 

Camera băiatului sau băieților tăi poate fi perfectă cu planificare inițială, consultare în familie, idei din care să te inspiri și câteva sfaturi de care să ții cont, despre care poți citi în continuare. 

  •  Măsoară la început, după care alege culorile pereților, piesele de mobilier, decorațiuni, țesături și corpuri de iluminat. 
  •  Ține cont de vârsta copilului și amenajează dormitorul în funcție de aceasta. Creează diferite zone în care acesta să se poată juca, învăța, odihni și relaxa.
  • Biroul va fi plasat doar la fereastră. 
  •  Investește pe cât posibil în mobilier de calitate, durabil. 
  • Ideal este ca patul să fie prevăzut cu un gărduț dacă băiatul este mic, pentru a preveni căderea sa în timpul somnului. De asemenea, celelalte piese de mobilier să aibă protecție la colțuri. 
  • Acoperă prizele sau ascunde-le în special dacă are o vârstă mică. 
  • Plasează corpuri de iluminat atât pe tavan, cât și pe pereți/noptieră.
  •  Respectă-i dorințele și preferințele. Copiii nu sunt doar copii, ci personalități. 

 

Amenajarea camerei de băieți poate fi o adevărată aventură de culori, dorințe, preferințe și visuri. Camera unde cel mic își petrece o bună parte din timp, îi poate influența dezvoltarea, creativitatea și personalitatea. Tu nu crezi la fel?